Tragedie într-o familie din Săseni: Un copil de nouă ani s-a înecat într-un iaz, după ce s-a ajucat cu un amic pe gheață

Un minor de 9 ani a decedat după ce s-a prăbușit în iaz, în timp ce a crăpat stratul de gheață subțire. Băiatul se juca cu un alt minor pe suprafața apei. Tragedia s-a întâmplat în localitatea Săseni, raionul Călărași, ieri, 8 februarie, ora 16:00.

Foto: IP Călărași

Unitatea de Gardă a IP Călărași, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru apeluri de urgență „112”, a fost înștiințată telefonic de un locuitor al raionului Călărași, care a comunicat că într-un bazin acvatic din satul Săseni, raionul Călărași, a fost depistat înecat cadavrul unui minor.

În baza informației parvenite, la fața locului s-a deplasat Grupa Operativă a IP Călărași, iar în urma efectuării actelor de constatare preliminare urmăririi penale şi examinării cazului, s-a stabilit că, la 08 februarie 2021, doi minori în vârstă de 9 și 12 ani, ambii locuitori ai satului Săseni, raionul Călărași, aflîndu-se pe o stradă din aceeași localitate, au plecat la iaz, dorind ca să alunece pe suprafața gheței subțire formate deasupra lacului. Ambii s-au prăbușit în apă.

Drept urmare, minorul de 12 ani a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său și să o cheme în ajutor.

La scurt timp, la fața locului s-au prezentat mai mulți localnici care l-au scos din apă pe minorul de 9 ani, ultimul, fiind la acel moment în stare de inconștiență.

Tot la scurt timp, la fața locului a intervenit și o ambulanță care în urma mai multor proceduri de acordare a ajutorului medical minorului, nu au putut decât să constate decesul băiatului.

Potrivit ofițerei de presă a IP Călărași, Cristina Vicol, iazul se află la o distanță de aproximativ 50 m de casa minorului în vârstă de 9 ani. Bazinul acvatic este amplasat o altă gospodărie nelocativă, care nu dispune și nu este îngrădită cu gard. Iazul a fost construit recent, în vara anului 2020, cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adîncime de aproximativ 2-3 m, bazinul fiind parțial umplut cu apă.

De către localnici, ambele familii ale minorilor sunt caracterizate din punct de vedere pozitiv.

În prezent se petrec mai multe acțiuni de urmărire penală îndreptate spre stabilirea tuturor circumstanțelor în care au avut loc cele relatate. Cazul dat a fost înregistrat la IP Călărași pentru adoptarea unei decizii prin prisma art. 274 Cod procedură penală.


Pub