Primul congresman american care a decedat de Covid-19

Un membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, republicanul Ron Wright, a devenit primul congresman american care a decedat de Covid-19, după ce a contractat noul coronavirus. Wright, în vârstă de 67 de ani, care reprezenta în Congres statul Texas, fusese tratat de cancer în decursul ultimilor ani, informează Agerpres.

Foto: Bill Clark/CQ Roll Call

Preşedintele american Joe Biden, care a făcut din lupta contra pandemiei axul central al începutului său de mandat, a deplâns decesul lui Wright, „care a luptat curajos în acelaşi timp împotriva cancerului şi a Covid-19”.

Ron Wright anunţase la 21 ianuarie că fusese depistat pozitiv la coronavirus după ce intrase în contact cu o persoană purtătoare a virusului.

„Resimt simptome uşoare, dar în general sunt bine şi voi continua să lucrez de acasă în această săptămână”, declara membrul Camerei Reprezentanților în acel moment.

Ron Wright a deveni astfel primul membru în funcţie al Congresului care a murit după ce a contractat noul coronavirus.

Luke Letlow, în vârstă de 41 de ani, ales în noiembrie în Cameră din partea statului Louisiana, a murit de Covid-19 în decembrie, înainte de preluarea mandatului.

SUA au ajuns la 464.831 de decese provocate de Covid-19 și peste 27 milioane de infectări cu SARS-CoV-2, conform unui bilanț independent al Universităţii Johns Hopkins. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a estimat că în februarie se va depăși pragul de jumătate de milion de morți şi că numărul total al deceselor va ajunge chiar la peste 600.000.


Pub