Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău: Vaccinul contra-Covid, principalul subiect pe agendă

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și liderul PSRM, Igor Dodon, au avut câte o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, astăzi, 9 februarie. Subiectul discuțiilor a fost despre livrarea vaccinului Sputnik-V în Republica Moldova.

Foto: gov.md

Potrivit unui comunicat emis de Guvernul Republicii Moldova, părțile au trecut în revistă situația curentă în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare a populației. Oficialii au discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-Covid-19, în țara noastră.

Premierul interimar a precizat în acest sens, că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora pentru țara noastră. Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională. În context, au fost salutate recentele aprecieri internaționale în raport cu vaccinul Sputnik-V.

În cadrul întrevederii cu liderului PSRM cu ambasadorul rus la Chișinău, Igor Dodon a „reiterat interesul mai multor locuitori ai Republicii Moldova privind obținerea vaccinului rusesc „Sputnik-V” împotriva coronavirusului”.

„În context, am discutat cu ambasadorul rus termenele și posibilele modalități de accelerare a înregistrării vaccinului, exprimându-mi speranța că în viitorul apropiat vor fi efectuate toate procedurile necesare în acest sens”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


Pub