(doc) Platforma DA: Majoritatea de la Criuleni - PSRM, PAS și Șor vrea să demită președintele raionului și împarte banii pe criterii politice

Deputata Platformei DA, Stela Macari, susține că mai mulți consilieri de la Criuleni vor să demită președintele raionului și să împartă banii pe criterii politice. Astfel, la mai multe primării nu va ajunge niciun bănuț.

Foto: UNIMEDIA

„Cei care vor să declanșeze demiterea au încropit o nouă majoritate printr-un acord de colaborare semnat între PSRM, PAS, Șor și alții. Banii publici au fost repartizați tot pe acest principiu, probabil că așa au hotărât să-și fortifice majoritatea. Nici ședința de astăzi nu a fost o excepție, însă, demisia președintelui nu a întrunit voturile necesare. Motive obiective pentru demitere nu există, nici n-au cum să fie, deoarece, în vara anului trecut, domnul președinte a fost premiat pentru asigurarea transparenței în activitatea administrației publice. Iar un asemenea președinte, nu ar permite niciodată să se revină la vechile obiceiuri. Or, aproape tot raionul cunoaște cât de acerbă este dorința celor care de ani de zile au furat cum au putut din banii publici, să ajungă din nou la „treucă".

Cu ei totul este clar. Dar de ce trebuie sa sufere oamenii din localități, care nu poartă nici o vină?” – se întreabă deputata, imputându-le celor din noua majoritate duble standarde. „Pe de o parte condamni dur în parlament faptul că bugetul se împarte pe principii clientelare, iar în teritoriu admiți acest lucru, fără nici un pic de jenă.”, a declarat Stela Macari de la Platforma DA.

doc / Sursa:doc
doc / Sursa:doc

Consilierii vizați nu au comentat, deocamdată, situația creată la Criuleni și acuzațiile aduse de Platforma DA.


Pub