Petiție online: Părinții solicită activarea grădinițelor în regim normal

O nou petiție a apărut în mediul online, prin care se cere reluarea programului obișnuit de activitate a grădinițelor. Inițiativa a adunat deja în jur de 900 de semnături, fiind lansată de o membră a comunității Grupul Părinților Solidari.

Foto: UNIMEDIA

„Având ca temei faptul că majoritatea întreprinderilor din Republica Moldova activează în regim normal și angajații trebuie sa se prezinte zilnic la serviciu, solicităm respectuos revenirea grădinițelor la regim normal de muncă (cu integrarea zilnică a copiilor persoanelor angajate care nu fac parte din prima linie).

Menționăm că aportul la bugetul Republicii Moldova îl aduc și angajații din alte ramuri, alte decât medicina, pedagogie și al apărării și se solicită că acest aspect discriminativ sa fie revizuit”, se arată în petiție.

Solicitările semnatarilor, adresate autorităților sunt următoarele:

1. Revenirea grădinițelor la regim normal de muncă (07:00-19:00).

2. Permisiunea frecventării zilnice a grădiniței copiilor angajaților din alte ramuri, alte decât medicina, pedagogie și apărării.

3. Având in vedere că aglomerația este crescută în mijloacele de transport și magazine, mall-uri, și totodată se permit întrunirile de 50 de persoane, este inutilă distanțarea și izolarea copiilor în spațiile educative.

4. Părinții se obligă să respecte în continuare toate măsurile anti-Covid impuse pe teritoriul Republicii Moldova.

5. În cazul în care nu se va soluționa problema în favoarea părinților, solicităm să fie transparență referitor la numărul de copii care frecventează grădiniță (educatorii se simt perfect cu 7 copii în grupă, și nici vorba să completeze grupa până la numărul minim de copii permis).

6. Accesul la educație în mod normal la momentul de față îl au persoanele privigeliate - privilegiul îl obținem sau prin lege, sau prin mituire ( categoria a doua o depășește de citeva ori pe prima).

7. Dacă nu este posibilă frecvența în regim normal a grădiniței pentru copiii ai căror ambii părinți sunt angajați în câmpul muncii, sa fie achitate indemnizații persoanelor nevoite să părăsească locul de munca.


Pub