Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile anunță că femeia care…

Autoritățile anunță că femeia care și-a lăsat copilul în scara unui bloc din Capitală a fost identificată și reținută

Responsabilii din cadrul Poliției Capitalei au anunțat marți seara că femeia care acum câteva zile și-a lăsat copilul nou-născut în scara unui bloc din centrul Capitalei a fost identificată și reținută.

Potrivit agenților de Poliție, femeia are 20 de ani și nu este originară din Chișinău.

În context, autoritățile menționează că pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii ,,lăsarea în primejdie”, iar femeia urmează a fi audiată de către ofițerul de urmărire penală și procurorul de sector.

„Toate circumstanțele și ce a făcut-o pe femeie să recurgă la așa gest urmează a fi stabilite”, menționează ofițerii de Poliție.

Persoana recunoscută vinovată pentru comiterea infracțiunea „lăsarea în primejdie” poate fi sanționată cu amendă până la 27 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Sâmbătă, 6 februarie, autoritățile au anunțat că au găsit un copil nou-născut lăsat fără supraveghere la etajul unui bloc de locuit din centrul Capitalei.

Ulterior, responsabilii din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au publicat o notă informativă prin care au anunțat că autoritățile întreprind măsurile necesare pentru a o identifica și a o găsi pe mama copilului, publicând pe rețelele sociale și imagini video, în care apare femeia cu copilul în brațe, surprinse de o cameră de supraveghere din apropierea blocului în care a fost găsit bebelușul.

Bebelușul se află în afara oricărui pericol