10:34:30 24.04.2024
Stiri

Atenție, PERICOL! Risc de formare a țurțurilor și cădere a zăpezii de pe acoperișuri: Evitați porțiunile de drum unde copacii sunt încărcați cu zăpadă și gheață și supravegheați copiii în drum spre școală

Actualitate 09.02.2021 09:21 Vizualizări1135 Autor: Ziarul National
Atenție, PERICOL! Risc de formare a țurțurilor și cădere a zăpezii de pe acoperișuri: Evitați porțiunile de drum unde copacii sunt încărcați cu zăpadă și gheață și supravegheați copiii în drum spre școală


Meteorologii din R. Moldova au prelungit până astăzi la amiază Codul galben de polei și ghețuș, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre pericolul căderii zăpezii de pe acoperișuri și pomi, dar și al riscului de formare a țurțurilor.

Salvatorii roagă oamenii să fie foarte atenți atunci când merg pe sub streșinile clădirilor și să se asigure că formațiunile de gheață nu-i pun în pericol.

Totodată, administratorii clădirilor sunt îndemnați să îndepărteze țurțurii și să curețe zăpada de pe acoperișuri, pentru a evita traumatizarea trecătorilor, iar cetățenii - să evite porțiunile de drum unde copacii sunt încărcați cu zăpadă și gheață și să-și supravegheze copiii în drum spre școală.

CITIȚI și METEO // De la plus 12 grade Celsius la minus 10 grade ziua sau minus 16 grade Ceslius noaptea: Final de săptămână cu GER

Pe parcursul nopții, în Chișinău au fost înregistrate căderi de arbori sau crengi din cauza condițiilor meteo. În total, serviciile municipale au intervenit pe 23 de adrese pentru lichidarea situațiilor de avariere, care au afectat firele de electricitate și rețeua de contact a transportului public.

O atenție sporită necesită și aflarea în preajma bazinelor acvatice. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu încălzirea vremii în perioada 9 - 11 februarie, Centrul Hidrologic prognozează distrugerea treptată a formațiunilor de gheață. În acest sens, gheața pe bazinele acvatice va fi fragilă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol. Atenționarea este și pentru oamenii care au copii, dar și pentru amatorii pescuitului la copcă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md