19:01:06 24.04.2024
Stiri

Analist politic: „Guvernul Gavrilița NU va fi votat în această săptămână”. Care ar fi „scenariul SUMBRU” pentru R. Moldova

Actualitate 09.02.2021 13:58 Vizualizări2363 Autor: Ziarul National
Analist politic: „Guvernul Gavrilița NU va fi votat în această săptămână”. Care ar fi „scenariul SUMBRU” pentru R. Moldova
Veaceslav Berbeca, analist politic


Guvernul premierului desemnat, Natalia Garvrilița, nu va obține vot de încredere din partea Parlamentului și există probabilitatea ca deputații socialiști, împreună cu cei ai Partidului Șor și foștii democrați care li s-au alăturat ultimilor în Platforma „Pentru Moldova”, să-și propună propriul candidat la șefia Executivului pentru a doua încercare de a învesti un cabinet de miniștri.

De această părere este analistul politic Veaceslav Berbeca.

„Ținând cont de declarațiile liderilor partidelor parlamentare, cred că Guvernul Gavrilița nu va fi votat în această săptămână. Din punctul meu de vedere, PSRM și Partidul Șor, împreună cu „Pentru Moldova”, nu își doresc un guvern pe care să nu-l poată controla. Este foarte posibil ca aceste partide să propună un candidat pentru a doua încercare de alegere a unui guvern”, a declarat Veaceslav Berbeca pentru Ziarul NAȚIONAL.

CITIȚI și DOC // „MOLDOVA BUNĂ”: Premierul desemnat Natalia Gavrilița a depus la Parlament programul de activitate a Guvernului său și componența Cabinetului de miniștri. Reformarea Procuraturii după modelul DNA din România

Analistul politic a adăugat că actuala componență a Parlamentului este „compromisă de interese de grup”, iar alegerea unui guvern ce ar reprezenta PSRM și Partidul Șor ar fi „cel mai sumbru scenariu” pentru R. Moldova.

„Cred că s-a irosit timp în privința înaintării unui guvern cu o componență ireproșabilă pentru a rezolva mai multe probleme cu care se confruntă Republica Moldova și, dacă nu ar fi fost ales, ar fi fost grăbit procesul declanlării alegerilor anticipate. Numirea și alegerea unui guvern care ar reprezenta PSRM și Partidul Șor ar fi cel mai sumbru scenariu pentru R. Moldova”, a încheiat Veaceslav Berbeca.

Amintim că premierul desemnat Natalia Gavrilița a înregistrat luni la Secretariatul Parlamentului programul de activitate și componența Cabinetului pe care își propune să-l conducă. Deputații ar putea decide în această săptămână dacă învestesc sau nu Guvernul condus de fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Sandu.

Gavrilița s-a arătat sceptică vizavi de faptul că Guvernul său va obține vot de încredere, dar a adăugat, într-un interviu acordat „Europei Libere”, că „noi ne asumăm acest guvern, ni-l asumăm în mod serios și, dacă vom fi votați, vom implementa ceea ce am promis și, plus la aceasta, vor fi oricând gata să facem tot ce este necesar pentru a declanșa din nou procesul pentru alegerile anticipate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md