08:42:56 29.03.2024
Stiri

Un expert al UE în domeniul combaterii SPĂLĂRII BANILOR și recuperării bunurilor infracționale și-a început misiunea în R. Moldova

Actualitate 09.02.2021 16:19 Vizualizări2076 Autor: Ziarul National
Un expert al UE în domeniul combaterii SPĂLĂRII BANILOR și recuperării bunurilor infracționale și-a început misiunea în R. Moldova


Un înalt consilier al Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Oscar Rivera, şi-a început misiunea pe lângă Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Expertul va acorda consultanţă în materie de recuperare, administrare şi valorificare a bunurilor infracţionale.

Angajații ARBI a avut astăzi o ședință de lucru cu Oscar Rivera, în cadrul căreia a fost prezentat un raport extins pe marginea proceselor de lucru în curs, dar și planurile de acțiuni și dezvoltare pentru perioada imediat următoare.

Înaltul consilier și-a exprimat interesul față de activitatea Agenției, precum și față de evoluția implementării Registrului Bunurilor Infracționale Indisponibilizate.

Expertul UE a menționat că este deschis pentru cooperare și și-a exprimat deschiderea pentru acordarea sprijinului în vederea creșterii capacităților instituționale ale Agenției în domeniul recuperării bunurilor infracționale.

ARBI este o subdiviziune autonomă din cadrul CNA, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate. Pe parcursul anului 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md