Ce trece la Chișinău nu merge și la Bălți. Usatîi a interzis construcția unei clădiri multietajate, care nu se încadra în infrastructura orașului

by D M
Distribuiti mai departe...

Ce trece la Chișinău nu merge și la Bălți. Primarul municipiului, Renato Usatîi a interzis construcția unei clădiri multietajate, care nu se încadra în infrastructura și aspectul orașului. La propunerea edilului, Consiliul Urbanistic al municipalității a respins un proiect care prevedea înălțarea clădirii rezidențiale, cu mai multe etaje, în sectorul Centru al orașului, pe adresa Ștefan cel Mare 1/2.

“Exact asta este ceea ce urăsc în Chișinău, nu contează că e Botanica, Rîșcani sau centrul istoric. Ce se întâmplă acolo? Se cumpără un petec de pământ, pe marginile căruia se construiește o clădire multietajată, care nu se încadrează deloc în tablou. O linie de blocuri cu patru etaje este intreruptă de o clădire cu 14 niveluri. Eu sunt împotriva la așa ceva”, a spus Renato Usatîi și i-a recomandat agentului economic să caute un loc mai potrivit în Bălți pentru clădirea pe care vrea s-o construiască. Primarul a  menționat că proiectul este, într-adevăr, unul modern, dar a reiterat că locația aleasă nu este potrivită pentru aacesta.

Potrivit edilului, clădirile înalte amplasate în centrul orașelor nu se încadrează în aspectul exterior și provoacă dificultăți de circulație transportului.

În Capitală, inacțiunea autorităților, corupția și interpretarea defectuoasă a legii au dus la ridicarea construcțiilor neautorizate care au transformat Chișinăul într-un dezastru. Nereguli sunt nu numai la aspectul exterior al clădirilor, dar și la capitolele ce țin de siguranța construcțiilor și conexiunile la rețelele inginerești.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.