Fiscul a sancționat taximetriștii cu circa 67 de mii de lei în anul 2020. Care domenii au fost cel mai mult verificate

taxi1

În anul 2020, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat un șir de controale fiscale în mai multe domenii-cheie din Moldova. În urma acestor acțiuni, Bugetul Național Public a fost suplinit cu zeci de milioane de lei, iar cel mai mult amendat sector a fost cel de taximetrie.

Prin urmare, SFS a identificat cinci domenii principale care au fost supuse controalelor fiscale amănunțite în anul 2020. Mai jos vă prezentăm lista acestora și amenzile care au fost achitate.

Transport Internațional de Pasageri

Au fost întocmite 121 de procese-verbale cu privire la contravenție și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în sumă de 117,9 mii de lei.

Transport în regim de taxi

Au fost efectuate 1 042 de controale fiscale operative și au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 67 mii de lei.

De asemenea, în baza a 531 de procese-verbale cu privire la contravenție au fost aplicate sancțiuni contravenționale în sumă de 954,1 mii de lei.

Transport auto de călători pe rute interurbane

Au fost efectuate 233 de controale fiscale operative în urma cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 333 de mii de lei.

Comerțul Electronic

Au fost identificate 927 de anunțuri plasate pe portalele www.999.md, www.facebook.com, www.instagram.com și alte platforme online care permit comercializarea diferitorilor produse, fiind considerate activitate ilicită de întreprinzător. Prin urmare, au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 260 de mii de lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 657,95 de mii de lei.

Formarea și aplicarea prețurilor la produsele social importante

Au fost efectuate 2 442 de controale fiscale prin metoda verificării operative/parțiale în rezultatul cărora au fost stabilite 282 de cazuri de încălcare a prevederilor legislației în vigoare. A fost constatat un venit ilicit în sumă totală de 477 040 de lei și aplicate sancțiuni în mărime de 100 % din suma venitului ilicit calculat.
212 cazuri de venit ilicit au fost examinate de către Inspecția Financiară, la rândul ei, instituția a aplicat amenzi în mărime de 394,1 mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente