Universitatea #diez. Află de la Laura Guțu care sunt beneficiile pe care le are fiecare student la o facultate de Marketing și Vânzări din Franța

resized

Laura Guțu, studentă în anul III la IAE Lille-University School of Management din Franța, ne-a relatat despre oportunitățile existente pentru studenți, câte centre există pe teritoriul campusului și ce oferă ele în asigurarea unui mediu favorabil de învățare.

Individual, IAE Lille beneficiază de serviciile ce urmează.

Centrul de resurse lingvistice

Acest centru este destinat studențiilor care doresc să afle nivelul său de cunoaștere a unei limbi străine și au acces la diverse resurse cu ajutorul cărora pot îmbunătăți acest nivel sau se pot pregăti pentru certificări. Limbile care pot fi studiate aici sunt germana, engleza, franceza, neerlandeza. De asemenea, în cadrul acestui centru, se organizează și ateliere de conversație la care care studenții își dezvoltă abilitățile de comunicare.

Centrul de documentare și biblioteca

Aici fiecare student are posibilitatea de a împrumuta și consulta mai mult de 15 000 de cărți specializate în management și gestiune. În cadrul acestui centru de documentare, împrumuturile sunt rezervate numai studenților și profesorilor de la IAE Lille.

Viață asociativă

Multe asociații sunt active pe teritoriul campusurilor universitare și lucrează în mai multe domenii precum:
# consultanță;
# sport;
# cultură;
# ecologie;
# turism;
# organizarea evenimentelor de negocieri, inteviuri fictive cu angajatori, etc.
Proiectele destinate studenților și aceste asociații ne diversifică anul universitar, deoarece reprezintă resurse excelente de învățare, care oferă experiență practică, cunoștințe operaționale și rețele. În fiecare an, apar tot mai multe proiecte noi și astfel de asociații la inițiativa unui grup de studenți de la IAE Lille.

Deoarece IAE se află sub egida Université de Lille, beneficiem de asemenea de toate serviciile oferite de universitate în domeniul sănătății și bunăstării, studiilor, sportului și culturii. Campusurile universității mai oferă studenților și o viață bogată în activități culturale, civice, de solidaritate, confortul de a desfășura studiile și proiectele datorită celor trei biblioteci și a centrului de învățare. În biblioteci se află o colecție documentară multidisciplinară în drept, management, limbi străine și civilizații, economie, comerț internațional și turism.

Universitatea propune o ofertă culturală bogată și diversificată:
# conferințe și dezbateri;
# expoziții;
# spectacole live;
# reședințe;
# ateliere;
# publicații.
Această politică culturală își propune să încurajeze reflecția, curiozitatea și dezvoltarea unei gândiri critice.

Toată lumea poate practica sporturi la alegere, indiferent de nivelul său, aproximativ 50 de practici. La Universitatea din Lille, există o practică pentru fiecare student: supravegheat de un antrenor, autonom, individual sau competitiv.

Studenții cu dizabilități pe termen lung sau temporar beneficiază de o structură de primire, asistență pentru integrare și sprijin în proiectul lor profesional.

Cré’Innov

Cré’Innov este incubatorul Universității din Lille, care sprijină studenții cu un proiect de afaceri inovator. Câteva exemple de succes:

  1. Cosy’Air – companie expertă în diagnosticarea calității aerului interior;
  2. 3D Duo – studio de creare a jocurilor video crossmedia;
  3. Go Touch VR – companie specializată în dezvoltarea de interfețe haptice pentru realitate virtuală;
  4. Consultvox – platformă și instrumente participative pentru e-democrație și e-consultare;
  5. Lituus (un proiect în dezvoltare) – proiectarea echipamentelor conectate pentru supravegherea efectivelor de bovine și optimizarea reproducerii.

Centrul de sănătate al studenților

Este un sprijin medico-psiho-social pentru studii mai pașnice. În acest centru, se efectuează o examinare preventivă, se oferă sfaturi cu privire la sănătatea noastră, actualizarea unui vaccin, obținerea unui certificat medical, adaptarea studiilor în legătură cu un handicap sau consultări pentru orice întrebare sau problemă medicală, ginecologică, psihologică, dietetică sau socială.

Echipa multidisciplinară a acestui centru ne întâmpină în cinci locații diferite și ne sprijină pe tot parcursul studiilor.

Serviciile de îngrijire și asistență sunt furnizate fără plată în avans, la prezentarea unei carte vitale actualizate și a certificatului de asigurare.

Autoare: Laura Guțu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Aliona Popov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente