(foto) Premieră europeană: Noile Ford S-MAX Hybrid şi Galaxy Hybrid

Anunţate acum un an, iată că Ford introduce pe piaţă modelele S-MAX Hybrid şi Galaxy Hybrid, după cum a şi promis. Ambele pot fi deja comandate şi puteţi întreba dealerul de la Chişinău despre disponibilitate, dacă vă interesează, pentru că cel puţin modelul S-MAX este disponibil în Moldova.

Caracteristici cheie:

  • Ambele au primit sub capotă, pentru prima dată, o combinaţie de motor pe benzină cu ciclu Atkinson de 2.5 litri, o baterie litiu-ion cu 60 de celule de 1.1 kWh (integrată într-o structură rezistentă, inclusiv la apă, absorbantă de impact, sub podeaua portbagajului), un motor electric și cea mai recentă generație de transmisie Ford power-split. Energia electrică este implementată inteligent pentru a susține eficiența consumului de combustibil al motorului pe benzină sau pentru a furniza conducere silențioasă, pur electrică, pentru perioade scurte de timp, în funcție de scenariu.
  • Unitatea de propulsie hibridă, în cazul lui S-MAX Hybrid, îl face să genereze cu peste 10% mai puţin emisii de CO2 decât modelul alternativ cu motor diesel EcoBlue.
  • Grupul motopropulsor produce în total 190 CP/200 Nm pentru o acceleraţie 0-100 km/h în jur de 10 secunde şi o viteză maximă de 185 km/h. Accelerația lină și liniară este susținută de un controler motor-generator reproiectat, care comută perfect între puterea pur-electrică, hibridă și cea pe benzină.
  • Transmisia Ford power-split are şi o funcție simulată de schimbare a treptelor de viteză. Sistemul reglează automat turația motorului pe măsură ce viteza vehiculului se schimbă. Selectarea treptelor este controlată cu ajutorul unui controller rotativ, care dispune de un mod suplimentar pentru maximizarea frânării cu motorul când au loc tractări sau coborâri în pante abrupte, pentru o conducere mai confortabilă și o recuperare maximă a energiei.
  • Încărcarea bateriei se face automat de către motorul pe benzină și prin utilizarea tehnologiei de încărcare regenerativă atunci când se rulează din inerţie sau la frânare. Fără a fi nevoie ca proprietarii să se conecteze la o sursă de alimentare externă, S-MAX Hybrid este proiectat pentru a se potrivi perfect în viața familiilor.
  • Bateria de 1.1 kWh utilizează un sistem de răcire cu lichid care permite ca celulele sale să fie ambalate strâns împreună pentru o eficiență mai mare a spațiului. Un sistem de evacuare cu două ieșiri, special conceput, este direcționat în jurul bateriei. Configurația permite modelului S-MAX Hybrid să accepte în portbagaj încărcături de până la aproape un metru înălțime și peste un metru lățime între roțile din spate. Chiar și cu toate cele șapte locuri incluse mai rămâne 285 litri de spațiu pentru bagaje.
  • Combinațiile de scaune și spații de încărcare ușor configurabile oferă o capacitate de încărcare de până la 2.200 de litri până în spatele primului rând de scaune.
  • Capacitatea de remorcare a lui S-MAX Hybrid, de la 1.560 kg la 1.750 kg în funcție de variantă, poate sprijini activitățile de agrement.
  • Modelul S-MAX Hybrid poate fi comandat cu cinci sau şapte locuri, iar Galaxy Hybrid doar cu şapte.
  • Ambele modele sunt disponibile doar cu tracţiune faţă.
  • Aşa-zisul Brake Coach încurajează frânarea treptată pentru a ajuta la recuperarea unei cantități mai mari de energie, iar EV Coach îi ajută pe șoferi să înțeleagă atunci când utilizează energie electrică sau hibridă.
  • Fiecare ocupant din S-MAX Hybrid se poate bucura de conectivitate în mișcare prin modemul standard FordPass Connect, care oferă Wi-Fi pentru până la 10 dispozitive și permite șoferilor să planifice călătorii mai rapide și mai puțin stresante cu actualizări de trafic live pentru sistemul de navigație. În plus, FordPass Connect permite caracteristici de la distanță, inclusiv Door Lock Unlock, Vehicle Status şi Vehicle Locator prin intermediul aplicației mobile FordPass, precum și funcţia sofisticată Local Hazard Information.
  • Ambele modele sunt disponibile de configurat cu un panou de bord digital de 10 inci.
  • Scaunele frontale sunt disponibile cu reglaje în 18 poziţii în echipările Trend și Titanium, având marcajul aprobării de la organizația Aktion Gesunder Rücken e.V. De cealaltă parte, S-MAX Vignale Hybrid dispune de scaune încălzite și răcite, reglabile pe 10 căi, pentru șofer și pasagerul din față, dar şi cu funcție de masaj!
  • Toate cele trei scaune din rândul al doilea au puncte Isofix pentru montarea în siguranță a scaunelor pentru copii, iar scaunele Easy Fold pentru al doilea și al treilea rând simplifică maximizarea spațiului de încărcare prin rabatarea individuală a acestora cu ajutorul unui panou de control cu buton în portbagaj.
  • Deschiderea portbagajului poate fi făcută fără contact.
  • Modelul Galaxy Hybrid este disponibil în echipările Trend, Titanium şi V-Line. Spre deosebire de S-MAX Hybrid oferă inclusiv mai mult de un metru de spaţiu pentru capul pasagerilor din primul și al doilea rând, până la 2.339 litri de spaţiu pentru bagaje și un portbagaj de 300 de litri cu toate cele şapte scaune instalate.

Modelele S-MAX Hybrid și Galaxy Hybrid, dar și bateriile lor litiu-ion, sunt asamblate la fabrica mărcii din Valencia, Spania.

Specificaţii în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/