/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/SONDAJ/ Fiecare al doilea procuror și doi din trei judecători consideră că în R. Moldova este puțină corupție sau nu există deloc

missing
09 februarie 2021, ora 21:38

În Republica Moldova este puțină corupție sau nu există deloc, de această părere este fiecare al doilea procuror și doi din trei judecători de la noi din țară. Asta arată datele unui sondaj de opinie comandat de către Centrul de Resurse Juridice.

Fiind întrebați despre percepția lor cu privire la nivelul corupției în țară, 12% dintre judecători, 9% dintre procurori și 6% dintre avocați au declarat că în Republica Moldova nu există corupție.

51% dintre judecători, 43% dintre procurori și 16% dintre avocați consideră că în țară există puțină corupție. 28% dintre judecători, 43% dintre procurori și 74% dintre avocați au răspuns că în R. Moldova există multă corupție. 9% dintre judecători și câte 4% de procurori și avocați nu au putut răspunde la această întrebare.

Sondajul privind percepția judecătorilor, procurorilor și avocaților privind reforma în justiție și combaterea corupției a fost realizat în perioada octombrie – decembrie 2020.

În cadrul sondajului din anul 2020, chestionarele au fost completate de 562 de persoane, reprezentând 19% din toți judecătorii, procurorii și avocații care activează efectiv în Republica Moldova. Chestionarele au fost completate de 149 (37%) de judecători, 212 (39%) procurori și 201 (10%) avocați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram