/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Liceul din satul Bardar a fost închis din cauza lipsei de curent electric și a poleiului

missing
09 februarie 2021, ora 22:16

Liceul din satul Bardar a fost închis pentru o zi. S-a întâmplat din cauza lipsei de curent electric, dar și a poleiului format pe timp de noapte. Directoarea liceului a decis că și chiciura care continua să cadă din copaci este periculoasă pentru elevi și profesori, iar pentru a nu-i expune riscului de a fi răniți, a anulat orele. Ea a anunțat despre asta azi dimineață, așa că unii copii, au ajuns, totuși, la scoală. Vestea nu i-a întristat, însă, deloc, așa că, bucuroși, au făcut cale întoarsă spre casă.

Ajunși la Liceul Teoretic Aurel David din satul Bardar, în loc de glasurile zglobii ale copiilor, în curtea școlii, dar și pe holuri, am găsit o liniște totală. Directoarea nu a dorit să ne ofere mai multe detalii despre faptul că elevii au fost lăsați, azi, acasă și nici nu ne-a spus când vor recupera orele. Doar paznicul a fost mai vorbăreț. Acesta ne-a spus că, azi, nu se fac lecții, pentru că, de dimineață nu a fost lumină. În plus, liceul este așezat în pantă, drumul este lunecos, iar țurțurii care cădeau din copaci puteau accidenta copiii.

ȘTEFAN, PAZNIC LICEU: „Nu-i lumină. – Acum nu este lumină? – Acum este, dar azi dimineață nu era și era ghețușul acesta.”

Prin sat, am surprins-o pe această femeie cu doi copii. Ea ne-a spus că a fost anunțată din timp că, azi, școala nu va fi deschisă.

– A fost o avarie pe linie. Lumina a fost stinsă și mă gândesc că a fost problemă cu încălzirea, în scoală. – Dar când ați fost anunțați că școala nu va lucra? – Dimineața! -Ați dus copiii la școală sau nu ați reușit să-i duceți? – Nu am reușit să îi duc. Am fost anunțați din timp”.

Unii copii au ajuns, însă, la liceu. Pentru că au găsit ușile închise, ei au făcut cale întoarsă spre casă, fără a căuta multe explicații.

„ – Dimineață am mers la școală, dar, din păcate, erau ușile închise. Adică nu a răspuns nimeni că-s ușile închise, dar pur și simplu erau ușile închise și nu era nimeni. – De ce școala este închisă azi? – De cu seară nu a fost lumină și, probabil, nu au avut lumină, probabil gheața.”

Despre faptul că în noaptea trecută nu a fost lumină și că dimineață a fost mare ghețuș, ne-au vorbit și sătenii.

„Lumină nu o fost și cazangeria nu a lucrat.”

„- Dar știți că copiii nu au mers azi la școală? – Știm! – Și credeți că din cauza că nu a fost lumină? – Nu, din partea că a fost gheață mare.

Menționăm că, în afara camerei de luat vederi, directoarea liceului ne-a spus că a coordonat închiderea liceului cu cei de la Direcția raională Învățământ. Cei din urmă nu ne-au răspuns, însă, la apel, pentru a comenta situația.

REPORTER: Elena Boboc
IMAGINI: Oleg Kozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram