image
Sursa foto: Sina Weibo

O actriță celebră în China a postat imagini șocante cu nasul ei după o operație estetică ratată și trage un semnal de alarmă

O actriță din China a lansat un avertisment cu privire la pericolele intervențiilor chirurgicale estetice, distribuind imagini cu nasul ei distrus după o procedură care nu a decurs bine.

Gao Liu este cântăreață și actriță care a jucat în mai multe filme și a apărut în programe TV, fiind văzută ca o stea în ascensiune. Dar ea a dispărut din lumina reflectoarelor în ultimele luni.

A postat mesaje pe platforma socială Sina Weibo, foarte populară în China, și a explicat că absența ei de luni de zile este cauzată de un „incident chirurgical cosmetic", care a lăsat-o cu o necroză a nasului, ceea ce înseamnă că țesutul de la vârful lui a murit, potrivit BBC News.

Gao a postat imagini pentru cei 5 milioane de urmăritori ai ei, deschizând adevărate dezbateri despre chirurgia estetică, care este extrem de populară în China.

Ea a spus că în octombrie un prieten a prezentat-o ​​unui chirurg plastician la o clinică din sudul orașului Guangzhou. Actrița a spus că a decis să meargă mai departe cu o intervenție chirurgicală la nas și a crezut că acest lucru îi va ajuta în carieră.

„Întreaga procedură a durat patru ore. „Am crezut că după aceste patru ore voi fi mai frumoasă", le-a spus ea fanilor ei. „Nu mă așteptam ca aceste patru ore să fie începutul unui coșmar”.

Ea a spus că, în urma procedurii, își simțea nasul „iritat și cu furnicături” și apoi s-a infectat în mod repetat. Inițial i s-a spus că va putea reveni la muncă până în decembrie sau ianuarie.

„Pielea din vârful nasului a devenit din ce în ce mai întunecată, iar în final nasul s-a necrozat”, a spus mi spus actrița, care a mărturisit că a avut gânduri de sinucidere.

Gao a spus că a fost internată timp de două luni și a pierdut 400.000 de yuani (61.800 de dolari) în urma procedurii ratate. Nu poate să facă o intervenție chirurgicală reconstructivă în următorul an, din cauza leziunilor.

Site-ul de știri The Paper a publicat informații de la Biroul de Sănătate al Districtului Tianhe, arătând că spitalul unde a fost operată actrița a primit deja cinci sancțiuni administrative, între martie și octombrie 2020, însă nu se știe ce reguli a încălcat.

Mai multe pângeri au fost înaintate după ce actrița și-a făcut publică povestea, iar acum autorităție au deschis o anchetă.

Operațiile estetice, foarte populare în rândul tinerilor din China

Pe rețelele sociale, oamenii au cerut tragerea la răspundere a celor implicați în operația actriței. Alții au cerut o mai bună reglementare a procedurilor chirurgicale cosmetice din China.

Chirurgia estetică este populară de ani de zile în China, iar în 2004 chiar a fost organizat un concurs de frumusețe special pentru persoanele care au fost operate estetic.

Procedurile sunt acum deosebit de răspândite în rândul tinerilor. Ziarul South China Morning Post a scris în 2019 că aproape două treimi din cei 20 de milioane chinezi operați în anul precedent aveau sub 30 de ani și unul din cinci avea sub 21 de ani.

Ziarul a spus că mulți absolvenți de liceu au apelat la proceduri estetice înainte de a merge la facultate în speranța că își vor mări șansele din punct de vedere profesional, dar și în dragoste.

Cererea tot mai mare de operații estetice a dus la apariția în China a unor clinici care funcționează fără autorizații și care angajează chirurgi necalificați.

Sina WeiboSina Weibo

Noutăţile partenerilor

comentarii: