image
Sursa foto: Iv Ceban//Facebook

700 de tone de sare și antiderapant, împăștiate pe străzile capitalei: Sute de muncitori, antrenați la deszăpezire

Primăria municipiului Chișinău informează că traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale, iar transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, la linie fiind emise 321de troleibuze şi 106 autobuze.

La capitolul combaterea poleiului, Regia locativ-comunală intervine începând de la ora 02:00, pe trotuare și pe căile de acces din intercartiere, cu 32 utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiate 73 de tone de material antiderapant.

De asemenea, de la ora 05:00 peste 400 de angajați au fost antrenați în lucrările de deszăpezire în preajma stațiilor de așteptare, pe alei și trotuare.

ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit pe străzile din oraș și căile de acces spre suburbii, cu 37 de autospeciale, pentru prevenirea formării poleiului pe carosabil, fiind împrăștiate 676 de tone de antiderapant și 51 de tone de sare.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții de polei, iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să intervină la combaterea ghețușului pe teritoriile în care activează.  

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Noutăţile partenerilor

comentarii: