image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu: „Sunt gata să mă vaccinez drept exemplu pentru oamenii îngrijorați”

Președintele Maia Sandu a declarat că este gata să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru a oferi un exemplu cetățenilor care sunt îngrijorați în legătură cu acest vaccin.

„Sunt oameni care au nevoie mai mare de vaccin decât mine. Sunt oameni mult expușin decât mine și aici mă refer, în special, la medicii din prima linie și ei sunt primii care trebuie să aibă acces la vaccin. Să vedem care este volumul primei tranșe de vaccinuri. Sunt gata să mă vaccinez doar ca exemplu sau ca dovadă pentru cetățenii care ar putea să fie îngrijorați despre acest vaccin. Dar trebuie să mergem la oamenii cei mai expuși”, a declarat Maia Sandu.

Președintele RM a acuzat fostul Guvern condus de Ion Chicu că nu a planificat în bugetul de stat pentru 2021 surse financiare pentru achiziționarea vaccinului.

„În ianuarie am corectat solicitarea către COVAX, așa încât să putem să cumpărăm, nu doar să primim donație. Inițial, Guvernul Chicu a indicat că nu-și dorește să cumpere la prețuri preferențiale de la COVAX, a indicat că vrea doar să primească donație. Donația acoperă doar 20% din necesitățile țării. Guvernul Chicu nu a pus niciun bănuț în legea bugetului pentru 2021 pentru vaccinarea vaccinului

Precizăm că primele loturi de vaccin vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: