image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Și-a deschis un birou de „avocați” chiar din pușcărie; Cum cădeau în plasă victimele

Își creau profiluri false, se erijau în avocați, iar victime erau persoanele care au pe cineva apropiat închis în penitenciar și cărora le promiteau că vor elibera „clientul”.

„Firma de avocatură” era formată din trei indivizi, cu vârste cuprinse între 19 și 26 ani, originari din raionul Fălești, anterior judecați pe cazuri analogice. Unul dintre ei se află și acum în pușcărie, el și fiind cel care coordona „afacerea”.

Activitatea grupului infracțional a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente în privința suspecților. S-a stabilit că indivizii, prin intermediul rețelelor de socializare, creau profiluri false și se dădeau drept avocați. Ulterior, aceștia identificau potențialele victime care au pe cineva închis în penitenciar și încasau de la ei bani sub pretextul de a elibera persoana deținută.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 35.000 lei.

Unul dintre suspecți, în vârstă de 26 de ani, a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar altul, de 20 de ani, este cercetat în stare de libertate. Aceștia sunt cercetați penal pentru escrocherie, care se pedepsește cu amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: