image
Sursa foto: Jurnal.md

În Chișinău se menține gradul de alertă „cod roșu”; Specialiștii prognozează o creștere a morbidității prin infecția Covid

Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită din cauza virusului Covid-19, după ce pe parcursul săptămânii trecute s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri, cu persistența cazurilor grave și foarte grave de infectări. Totodată, specialiștii prognozează o creștere semnificativă în viitorul apropiat, a morbidității prin infecția Covid-19.

Informații în acest sens au fost prezentate de Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor primăriei.

În baza informațiilor prezentate de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în capitală se menține stare de urgență în sănătate publică, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu“.

La momentul actual în municipiul Chișinău sunt 69453 cazuri confirmate de Covid-19, inclusiv 67480 persoane recuperate și 1147 de decese.

De asemenea, cele mai afectate grupe de vârstă sunt: 30-39 de ani și cele de peste 60 de ani. Vârsta medie a persoanelor infectate cu COVID constituie 47,7 ani, cu predominarea îmbolnăvirilor în mediul urban.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 1033 de paturi și 200 paturi pentru triaj la Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo. Sunt disponibile la momentul actual 800 de paturi pentru adulți, 163 de paturi pentru copii, 40 de paturi pentru maternitate și 30 paturi pentru îngrijiri paleative.

Potrivit aceleiași surse, spitalele municipale sunt pregătite și asigurate cu echipamente și mijloace de protecție, medicamente antivirale pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să respecte măsurile de prevenire și protecție împotriva coronavirusului, precum: să poarte obligatoriu măști și să evite locurile publice aglomerate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: