Cazul polițistului prins beat la volan: Curtea de Apel Chișinău a dispus rejudecarea cauzei

Cazul polițistului urcat beat la volan, Igor Condrea, a fost trimis la rejudecare în data de 4 februarie, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, l-a declarat nevinovat.

Foto: captură video

„Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău admite recursul agentului constatator Mociu Alexandru, clasează hotărârea Judecătoriei Ciocana din 20 august 2020, remite cauza la rejudecare, în aceeași instanță, în alt complet de judecată. Decizia este irevocabilă”, a precizat CA.

Amintim că la data de 15 decembrie 2020, polițistul beat criță, filmat în timp ce conducea propriul automobil, pe una din străzile capitalei și vinovat de accidentul rutier din luna noiembrie a anului trecut, a fost declarat nevinovat în instanță, după ce acesta a precizat că la volanul automobilui se afla soția sa.

Este vorba despre cazul polițistului beat, filmat în timp ce conducea propriul automobil, pe una din străzile capitalei. Acesta a tamponat o altă mașină și a plecat mai departe, însă a fost oprit de un alt șofer, care a și publicat imaginile video. Accidentul s-a produs la 2 noiembrie 2019, în jurul orei 21:30, în sectorul Ciocana al Chișinăului, pe strada Maria Drăgan 30/2.

În urma testării cu aparatul etilotest a poliţistului în vârstă de 39 de ani, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițistul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru recoltarea de probe biologice

La patru zile de la incident polițistul a fost sancționat disciplinar cu concedierea din Poliție, prin ordinul șefului interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan.


Pub