(doc) Vizita oficială a Maiei Sandu, la Paris, în cifre: Câți bani s-au cheltuit din bugetul de stat

În perioada 3-4 februarie curent, Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Paris, Franța. În cadrul deplasării a avut o întâlnire cu președintele francez Emmanuel Macron, dar și cu alți reprezentanți oficiali ai Franței.

Foto: AFP

Potrivit datelor publicate de Președinție, delegația Maiei Sandu a cheltuit 33,4 mii lei pentru două zile, inclusiv diurnă – 10,4 mii lei, cazare – 7,6 mii lei, bilete avia – 15,4 mii lei.

1 / Sursa:prm.md

Amintim că președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat în zilele de 3 și 4 februarie curent o vizită oficială la Paris, unde a avut o întâlnire cu președintele Franței, Emmanuel Macron, dar și alți oficiali francezi.

Maia Sandu s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt ai Statului Francez, printre care Gérard Larcher, Președintele Senatului Republicii Franceze și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din Senat; Richard Ferrand, Președintele Adunării Naționale și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale; Jean-Yves Le Drian, Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe; Amélie de Montchalin, Ministru pentru Transformare și Serviciu Public; Louise Mushikiwabo, Secretar General al Francofoniei, dar și întrevedere cu conducerea MEDEF, cea mai mare asociație patronală din Franța, și cu reprezentanți ai businessului francez.

Din delegația oficială care au mers în Franța au făcut parte președinta Republicii Moldova, Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consiliera în domeniul politicii externe; Sorina Ștefîrță, consiliera pentru comunicare publică și Vasile Popa, șef-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.


Pub