(video) „El iesă din poarta școlii și dă cu nasul în intrarea la vodka”. Ceban a cerut evacuarea gheretelor, unde se vinde alcool, din preajma stațiilor și școlilor

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat pretorilor să identifice toate gheretele din sectoare, unde se vinde alcool, ilegal, și în jurul cărora se adună diferite persoane. Ceban spune că în cartierele sau stațiile de așteptare, scene violente pe fundalul consumului de alcool sunt foarte frecvente și sunt inadmisibile, mai ales în ochii copiilor. Astfel, pretorii au la dispoziție 10 zile pentru a elabora un concept care ar „îndepărta” toate barurile amplasate în stațiile de așteptare sau a școlilor.

„În general ar fi bine ca în butculițele acestea unde se dezinfectează mulți oameni, deranjând mulți alți oameni, să fie eliminate. Mai ales că v-am exemple unde se dezinfectează cu dezinfectant care este ilegal și încă poate să ajungă la spital. Deci vândut ilegal și produs ilegal”, a menționat Ceban, în cadrul ședinței Primăriei.

„Către pretori, identificați aceste butculițe unde se vinde alcool la scară industrială, ilegal - este sursă de comerț ilegal, b- sursă în care se adunp oamenii să își înece amarul și bucuria, dar după asta un comisar are de lucru, c- toate acestea făcute în vizorul copiilor. Mai avem și tot felul de drink and drink în preajma instituțiilor educaționale. El iesă din poarta școlii și dă cu nasul în intrarea la vodka. Am pus punct la comerțul țigărilor în aceste zone, rog să faceți o listă până la 1 martie cu toate acestea buticuri ilegale. Alcool produs ilegal”, a adăugat Ceban.

Ceban spune că gheretele din curţile blocurilor şi cele care oferă servicii de reparaţie a hainelor sau încălţămintei, ori unde se comercializează fructe şi legume - vor rămâne să activeze până la 1 martie.

De la începutul anului 2021, pe parcursul lunii ianuarie din oraş au fost evacuate gherete care demult nu mai lucrează sau stau amplasate ilegal: - Ciocana – 14 gherete - Rîşcani – 25 gherete - Botanica – 30 gherete - Centru – 15 gherete - Buiucani – 29 gherete.


Pub