Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Președinta Maia Sandu: „Sunt…

VIDEO Președinta Maia Sandu: „Sunt gata să mă vaccinez doar ca exemplu sau ca dovadă pentru alți cetățeni, care ar putea să mai fie îngrijorați în privința vaccinului anti-COVID-19″

Foto: presedintie.md

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat luni, 8 februarie, că este gata să se vaccineze împotriva COVID-19 „doar ca exemplu sau ca dovadă pentru alți cetățeni, care ar putea să mai fie îngrijorați în privința acestui vaccin”.

Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

„Sunt oameni care au mai mare nevoie de vaccin decât mine. Sunt oameni care sunt mult mai expuși decât mine. Mă refer în special la medicii din prima linie și aceștia sunt primii care trebuie să aibă acces la vaccin. Să vedem care va fi volumul vaccinului pe care îl vom primi în prima tranșă, cum se administrează. Eu sunt gata să mă vaccinez doar ca exemplu sau ca dovadă pentru alți cetățeni, care ar putea să mai fie îngrijorați în privința acestui vaccin”, a declarat președinta.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au anunțat marți, 2 februarie, că R. Moldova va recepționa gratuit prin intermediul platformei COVAX doze de vaccin cu care va fi vaccinată 20% din populație.

Potrivit Ministerului Sănătății, ulterior, R. Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial.

Cea mai importantă sursă de asigurare a R. Moldova cu vaccinuri anti-COVID-19 va fi platforma COVAX, fiind un mecanism internațional supravegheat de cele mai importante autorități de sănătate din lume, susțin responsabilii din Sănătate.

R. Moldova ar urma să beneficieze de vaccin anti-COVID-19 și prin intermediul donațiilor din partea statelor partenere. 

Anterior, președintele român Klaus Iahannis, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat că R. Moldova va beneficia de o donație de circa 200 000 de doze de vaccin din partea României.

Autoritățile dau asigurări că primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în R. Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca.