Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Conducerea Primariei municipiului Chișinău susține…

Conducerea Primariei municipiului Chișinău susține că în apropiere de stațiile de așteptare din Capitală nu va mai fi comercializat alcool

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat luni, 8 februarie, că a solicitat pretorilor să identifice toate gheretele din Capitală unde se vinde alcool „ilegal”, dar și în preajma cărora se adună „persoane dubioase”, astfel ca acestea să fie evacuate în cel mai scurt timp.

Potrivit lui Ceban, „în cartiere sau la staţiile de aşteptare, consumul de alcool şi scenele violente între persoanele în stare de ebrietate, se întâmplă sub ochii minorilor”.

„Asemenea gherete şi baruri sunt amplasate chiar în preajma instituţiilor de învăţământ. Am solicitat ca în decurs de 10 zile să fie gândit un concept care să prevadă ce facem mai departe cu barurile amplasate în staţiile de aşteptare a transportului public. Cert este faptul că baruri în staţiile de aşteptare nu vor mai fi. Între timp, comisia de licitaţie privind amplasarea gheretelor în Capitală, a stabilit pentru 26 februarie, curent desfăşurarea celei de a patra licitaţie, unde vor fi propuse 20 de locaţii.

Pentru a nu admite trișarea de către agenții economici care adjudecă lotul, iar apoi refuză achitarea acestuia, vor fi făcute și unele modificări la regulament. Deocamdată, gheretele din curțile blocurilor și cele care oferă servicii de reparație a hainelor sau a încălțămintei, ori unde se comercializează fructe și legume – vor rămâne să activeze până la 1 martie”, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Potrivit edilului, de la începutul anului 2021, pe parcursul lunii ianuarie, din oraș au fost evacuate gheretele care au fost amplasate ilegal sau care nu mai activau de ceva timp.

  • Ciocana – 14 gherete
  • Rîșcani – 25 gherete
  • Botanica – 30 gherete
  • Centru – 15 gherete
  • Buiucani – 29 gherete.