Lista completă a piloţilor care vor concura în noul sezon de F1. Hamilton rămâne la Mercedes-AMG

Final de intrigă! În această după amiază, echipa Mercedes-AMG Petronas F1 a anunţat că Lewis Hamilton va concura de partea sa în continuare, fiind semnat în acest sens un contract cu o valabilitate de un an doar!

Echipa de lucru a Mercedes și Lewis au convenit un nou contract care va vedea continuarea uneia dintre cele mai reușite colaborări ale sportului pentru un al nouălea sezon consecutiv.

O parte semnificativă a noului acord se bazează pe angajamentul comun pentru o mai mare diversitate și incluziune în motorsport, care a fost luat anul trecut de Lewis și Mercedes. Aceasta va lua forma unei fundații caritabile comune, care va avea misiunea de a sprijini o mai mare diversitate și includere în toate formele sale în motorsport.

Lewis a debutat în F1 cu echipa-client a Mercedes F1 – McLaren – în 2007 și a condus maşini cu motoare Mercedes-Benz în toate cele 266 de Grand Prix-uri în care a participat. S-a alăturat echipei Mercedes-AMG în 2013 și de atunci a câștigat 74 de curse de F1, precum și șase titluri de campion cu echipa Mercedes-AMG Petronas F1. În 2020, el a doborât recordul de victorii al lui Michael Schumacher și acum este deținătorul recordului de victorii în Formula 1.

“Am fost întotdeauna aliniați cu Lewis că vom continua, dar anul foarte neobișnuit pe care l-am avut în 2020 a însemnat că a durat ceva timp pentru a finaliza procesul. Împreună, am decis să extindem relația sportivă pentru un alt sezon și să începem un proiect pe termen mai lung pentru a face următorul pas în angajamentul nostru comun pentru o mai mare diversitate în cadrul sportului nostru. Recordul competitiv al lui Lewis este alături de cele mai bune pe care lumea sportului le-a văzut vreodată și este un ambasador apreciat pentru marca noastră și pentru partenerii noștri. Povestea lui Mercedes și Lewis s-a scris în cărțile de istorie ale sportului nostru în ultimele opt sezoane și ne este foame să concurăm și să adăugăm mai multe capitole la el”, a declarat directorul echipei Toto Wolff.


După acest anunţ, iată cum stau “figurile pe tabla de şah” şi cine sunt noii veniţi în F1. Carlos Sainz a trecut de la McLaren la Ferrari alături de Charles Leclers, iar Sebastian Vettel a devenit pilot al echipei Aston Martin (fosta Racing Point) alături de Lance Stroll.

De la Racing Point, Sergio Perez a trecut de partea Red Bull Racing, iar fostul coleg al lui Max Verstappen, Alex Albon, va fi pilot de rezervă şi de teste al echipei. Daniel Ricciardo a părăsit Renault pentru a fi coleg cu Lando Norris la McLaren, iar în locul său la echipa franceză, care a fost redenumită, revine în campionat Fernando Alonso, alături de Esteban Ocon.

Echipele Alfa Romeo şi Williams au rămas neschimbate la capitolul piloţi, echipa Haas are o componenţă absolut nouă pentru acest sezon – Nikita Mazepin şi Mick Schumacher, iar noul coleg al lui Pierre Gasly în echipa Scuderia AlphaTauri a devenit japonezul Yuki Tsunoda în vârstă de 20 de ani (a ocupat locul 3 în sezonul din 2020 a Formula 2, fiind văzut de Honda ca o “stea în devenire”), care l-a eliminat pe rusul Daniil Kvyat din campionat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/