fbpx

foto | Necunoscuți au vandalizat zeci de morminte într-un cimitir din raionul Hîncești. „Încotro ne îndreptăm?”

S-a înregistrat al doilea caz de vandalizare a unui cimitir din Republica Moldova într-o săptămână. Persoane necunoscute au deteriorat zeci de morminte în localitatea Cărpineni, Hîncești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de Primăria satului pe pagina de Facebook. Potrivit administrației publice locale, indivizii au vandalizat în total 20 de locuri unde își petrec somnul de veci cei care s-au stins din viață.

Din imaginile publicate de autoritățile locale vedem că monumentele și crucile au fost date jos. În urma incidentului, Primăria Cărpineni a anunțat că va oferi recompensă celor care dețin informații despre presupușii făptași.

„Cine a deranjat liniștea celor plecați dintre noi? Încotro ne îndreptăm dacă nu mai avem nimic sfânt? Primăria oferă recompensă persoanelor care cunosc făptașii sau informații care ar duce la depistarea rău-voitorilor”, se arată în mesajul publicat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto Primăria Cărpineni

Amintim că, în noaptea de 2 februarie, polițiștii au observat, în satul Boșcana din raionul Criuleni, cum un bărbat descărca dintr-un automobil de marcă Ford, la domiciliul altuia, 16 cruci. Ulterior s-a aflat că acestea au fost smulse din cimitirul localității Mărdăreuca și urmau să ajungă la fier vechi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button