/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/VIDEO/ Poleiul face victime. Doar în Capitală, în primele ore ale dimineții, au avut loc aproape 40 de accidente din cauza poleiului

missing
08 februarie 2021, ora 20:37

Stratul de zăpadă, care s-a așternut, dar mai ales poleiul care s-a format peste noapte, a provocat mari bătăi de cap șoferilor. Mulți au ajuns cu mașinile în șanț ori au derapat de pe carosabil. Două persoane au murit pe loc, iar alți zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Și pietonilor le-a fost greu să se deplaseze, din cauza ghețușului de pe trotuare. Aproximativ 100 de persoane au ajuns la spital, cu diferite traume.

Un accident tragic s-a produs în Raionul Rîșcani, în apropiere de satul Răcăria. În urma impactului, două femei au decedat pe loc, iar cei doi șoferi și un alt pasager au fost transportați la spital. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo, șoferul care conducea un Volkswagen Passat, a pierdut controlul volanului, într-o curbă, și s-a ciocnit cu un Audi A6, condus de un bărbat de 26 de ani.

La Cricova, s-a produs un alt accident cu implicarea a 3 automobile, dintre care două au alunecat într-un șanț. Conducătorii auto nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă au suferit un șoc puternic. Aceștia ne-au comunicat că unul dintre automobilele implicate în accident nu avea viteza adaptată la condițiile de drum, fapt care a provocat impactul.

ȘOFERUL UNUI AUTOMOBIL DERAPAT: Eu eram la “busul” acesta și Dacia mergea pe prima bandă, Honda mergea pe centru, iar eu eram în urma lor cam 100 m. Și am văzut că Dacia a luat-o așa și s-a izbit deodată în Honda. Și Honda a venit în mine și eu deja nu am reușit să frânez. Dar avea foarte mare viteză doamna care e cu Dacia Logan.”

Unii pasageri și șoferi implicați în acest accident au reușit să iasă afară pe geam. Ei spun că au văzut moartea cu ochii, iar faptul că au rămas în viață este cel mai important lucru, deoarece mașinile se mai repară, zic ei.

PASAGERUL UNUI AUTOMOBIL DERPAT: „- Sunt în șoc! – Dumneavoastră erați la volan, ați ieșit pe geam? – Nu eram eu la volan. Da, pe geam am ieșit. Tot este în ordine, doar că suntem în șoc. Mașini mai sunt, metalu-i metal.”

La fața locului a venit poliția, dar și echipaje ale salvatorilor, pentru a scoate mașinile din șanț. Și în localitatea Ceucari s-au ciocnit două automobile din cauza ghețușului. În acest caz, nimeni nu avut de suferit.

În capitală, astăzi, accidentele s-au ținut lanț. Pe bulevardul Stefan cel Mare, o abulanță a fost lovită de un Hyundai. În ambulanță se afla o pacientă și soțul acesteia, care au avut de suferit în urma accidentului. Și pasagera din Hyundai a avut nevoie de îngrijiri medicale.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, POLIȚIE: „În urma impactului, au avut de pătimit atât femeia, cât și soțul ei, care în acel moment se aflau în ambulanță, cât și o pasageră din automobilul Hyundai. Toate persoanele au fost preluate de către o altă ambulanță și transportate la spital, pentru a li se acorda îngrijiri medicale.”

Și pe Calea Basarabiei a avut loc un carambol cu implicarea a 3 mașini, din cauza poleiului.

Poliția este gata să ofere ajutor persoanelor care au probleme în trafic din cauza poleiului. În aceste imagini trimise pe adresa redacției noastre se vede cum oamenii legii ajută un șofer, care nu poate porni mașina la culoarea verde a semaforului. Ei l-au ajutat pe conducătorul auto să intre într-o curte, pentru a nu incomoda alți participanți la trafic.

Potrivit datelor de la Poliție de la ora 7 dimineața și până la orele prânzului, doar în municipiul Chișinău s-au înregistrat aproximativ 40 de accidente rutiere, iar în zilele de sâmbătă și duminică, la Servicul unic de Urgență s-au înregistrat aproape 260 de apeluri, în care au fost raportate situații de accidente din cauza căzăturilor și a alunecării pe gheață. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, și în zilele următoare, pe drumuri va fi ghețuș. În aceste condiții,  salvatorii atenționează conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasarea fără necesitate pe trasee în pante și curbe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram