/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Gheretele care comercializează alcool în preajma stațiilor de așteptare a transportului public vor fi evacuate

missing
08 februarie 2021, ora 21:40

Gheretele care comercializează alcool și barurile din preajma stațiilor de așteptare a transportului public vor fi evacuate. Primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că a solicitat ca în decurs de zece zile să fie gândit un concept care să prevadă ce facem mai departe cu barurile amplasate în staţiile de aşteptare a transportului public. „Cert este faptul că baruri în staţiile de aşteptare nu vor mai fi”, a precizat acesta.

„Am solicitat ca pretorii să identifice toate gheretele din sectoare, unde se vinde alcool, ilegal, mai ales că în preajma acestora se adună persoane „dubioase”. Mai mult, în cartiere sau la staţiile de aşteptare, consumul de alcool şi scenele violente între persoanele în stare de ebrietate, se întâmplă în ochii minorilor, ceea ce este inadmisibil. La fel, asemenea gherete şi baruri sunt amplasate chiar în preajma instituţiilor de învăţământ”, a adăugat Ion Ceban.

Edilul a precizat că. deocamdată gheretele din curţile blocurilor şi cele care oferă servicii de reparaţie a hainelor sau încălţămintei, ori unde se comercializează fructe şi legume – vor rămâne să activeze până la 1 martie.

Ceban spune că de la începutul anului 2021, au fost evacuate gherete zeci de amplasate ilegal:

– Ciocana – 14 gherete;
– Rîşcani – 25 gherete;
– Botanica – 30 gherete;
– Centru – 15 gherete;
– Buiucani – 29 gherete.

Amintim că Comisia de licitaţie privind amplasarea gheretelor în Capitală a stabilit pentru 26 februarie curent desfăşurarea celei de a patra licitaţie, unde vor fi propuse 20 de locaţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram