image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, despre Greceanâi care își sărbătorește azi ziua de naștere: „O Doamnă de Fier a politicii moldovenești”

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, împlinește astăzi 65 de ani. Într-un mesaj de felicitare liderul PSRM, Igor Dodon, o numește pe Greceanâi „doamna de fier a politicii moldovenești”.

„Doresc să-mi exprim aprecierea pentru contribuția Dumneavoastră semnificativă în dezvoltarea țării. Noi ne cunoaștem de foarte mult timp, eu având onoarea de a lucra împreună în cele mai diverse situații și perioade. Sunteți o Doamnă de Fier a politicii moldovenești, un profesionist desăvârșit, o persoană cu demnitate și un lider incontestabil”, spune Dodon în mesajul său.

Zinaida Greceanâi s-a născut la data de 7 februarie 1956, în satul Metalist din regiunea Tomsk (Federația Rusă). Părinții ei proveneau din satul Cotiujeni (raionul Briceni) și fuseseră deportați de către regimul comunist din Republica Moldova în lagărul din regiunea Tomsk (Siberia).

Din iunie iunie 2019, Greceanâi deține funcția de președinte al Parlamentului. Totodată, ea este deputată din anul 2009, iar în perioada 31 martie 2008 - 14 septembrie 2009 a fost prim-ministru.

Cu o deosebită plăcere îi adresez cele mai sincere și calde felicitări distinsei doamne, Președinte al Pralamentului,... Publicată de Igor Dodon pe Sâmbătă, 6 februarie 2021

Noutăţile partenerilor

comentarii: