Irina Vlah, despre decizia deputaților de a anula alegerile din UTA Găgăuzia: „Adunarea Populară nu este locul unde fiecare face ce vrea”

Bașcana Găguziei, Irina Vlah a criticat decizia deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei, de a anula data alegerilor. Într-o postare pa pagina sa de Facebook, aceasta a acuzat aleșii de lipsă de seriozitate.

Foto: UNIMEDIA

„În ultimele luni am urmărit un spectacol prost, în care au jucat unii deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei. Deputații așa și nu au înțeles că Adunarea Populară nu este locul unde face fiecare ce vrea.

Este locul, unde fiecare deputat face ceea ce trebuie și este util Găgăuziei. Oamenii responsabili și serioși pot oricând să enumere ce au de făcut și să explice cum au ajutat societatea. Nu au nevoie să intre în conflict și să calomnieze pe alții”, a scris Vlah.

De asemenea, bașcana i-a îndemnat pe deputații locali să ia exemplu de la funcționarii de stat, medici, profesori, șoferi, dar și de la echipa sa.

„Așa lucrează și echipa Executivului, fiecare îndeplinește misiuni concrete. Datorită echipei Executivului, anual, în Găgăuzia sunt atrase sute de milioane de lei, se construiesc grădinițe și spitale, drumuri și poduri, conducte de apă și de gaz și multe altele.

Datorită acestei munci au apărut mii de locuri noi de muncă. Acești oameni nu au timp de ceartă. Datorită responsabilității lor, Găgăuzia depășește crizele și se dezvoltă”, a mai scris Vlah.

Irina Vlah a cerut deputaților să nu mai tragă de timp în organizarea unui nou scrutin și să dea dovadă de responsabiliate.

„Mandatul vostru a expirat și nu trebuie să inventați motive pentru care îl puteți prelungi. Acum, trebuie să apăreți în fața alegătorilor și să explicați ce ați făcut pentru binele Găgăuziei. Explicați oamenilor cum ajută la dezvoltarea Autonomiei scandalurile și insultele voastre”, a mai spus bașcana Găgăuziei.

Alegerile deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei, programate pentru data de 4 aprilie nu vor avea loc. Decizia a fost luată la data de 3 februarie de actualii parlamentari, ale căror mandate expiră pe 20 aprilie.

Motivul amânării alegerilor este componența incompletă a CEC. În cadrul ședinței, deputații urmau să aleagă 4 membri CEC: 3 reprezentanți ai Comitetului Executiv și 1 reprezentant al instanțelor.

Deputații, însă, nu au ajuns la o înțelegere, iar prin urmare, CEC nu și-a putut începe activitatea.


Pub