Autorul ARTCOR din Chișinău, Maxim Calujac, a fost nominalizat la concursul european de arhitectură contemporană

147169905_3643124485779524_2993633515545466955_o

Două proiecte ale arhitectului Maxim Calujac – ARTCOR din Chișinău și complexul rezidențial LOFT GREEN APARTMENTS din București – sunt nominalizate la ediția anului 2022 a concursului european de arhitectură contemporană EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award.

Juriul a selectat 449 de lucrări proiectate în toată Europa. Acestea sunt amplasate în 279 de orașe din 41 de țări. Finaliștii vor fi anunțați nu mai degrabă de luna februarie a anului 2022, iar câștigătorii vor fi desemnați în luna aprilie a aceluiași an.

Cea mai nordică lucrare este Visitor Center din Bakkagerði (Islanda), realizată de Andersen & Sigurdsson Arkitekter din Frederiksberg, Copenhaga (Danemarca).

Cea mai sudică lucrare este Palmaison-ul din Tozeur (Tunisia).

Cele mai estice lucrări sunt Hover Hotel și Central School din Armenia

Cea mai vestică lucrare se află în orășelul Horta de pe insula Faial (Portugalia) și se numește City Seafront Requalification.

ARTCOR este un centru creativ care unește oameni ale căror idei și acțiuni schimbă lumea din jurul lor. Centru Industriilor Creative – Artcor este situat în campusul AMTAP, are circa 1 000 de metri pătrați, atât din sediul universității, precum și din curtea acestuia. Centrul Creativ este alcătuit dintr-o jumătate de etaj și un subsol al unei clădiri existente din cadrul Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design și o clădire nou construită din curtea Academiei. Arhitectul acestui proiect este Maxim Calujac, care a dezvoltat un concept unic, menit să corespundă tendințelor moderne în design și să constituie un start pentru inspirația rezidenților acestui hub.

DAS Interiors
DAS Interiors

 

DAS Interiors
DAS Interiors

Vezi și:

Acoperiș din sticlă, amfiteatru și oasis urban. 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Hub Creativ din Chișinău

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente