/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Bebelușul găsit aseară în scara unui bloc din Capitală se simte bine. Poliția caută mama acestuia

missing
07 februarie 2021, ora 22:50

Femeia care și-a abandonat aseară, bebelușul de numai două săptămâni în scara unui bloc din capitală nu a fost identificată, deocamdată. Poliția capitalei a inițiat un proces penal pe acest caz și încearcă să dea de urma acesteia. Între timp, bebelușul, care a fost internat la Spitalul Municipal numărul 1 din Capitală, se simte bine și este îngrijit de medici.

Bebelușul a fost găsit aseară, în scara unui bloc de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală. El a fost lăsat la ușa unei femei care l-a găsit plângând și a alertat serviciile de urgență.

„Am deschis ușa și am văzut că stă aici. Chiar aici? Copilul era jos. Are doar două săptămâni aproximativ! Eram panicată! Tremuram! Nu știam ce să fac. ”

„Poliția mi-a spus să îl iau în apartament ca să se încălzească și să nu se întâmple ceva. MUSCA 1.59 Are două săptămâni. Nici nu i s-a prins ombilicul.”

Femeia ne-a povestit că fetița abandonată a stat la podea, pe scară, mai bine de două ore, timp în care a plâns periodic.

„Am auzit că cineva plânge. Copilul meu m-a întrebat: Mama, cine plânge? Eu i-am spus că probabil copii care au venit în vizită, sau pisicile. A trecut o oră, o oră și jumătate. Aud, din nou, plâns de copil. Eu m-am apropiat de ușă și mi-am dat seama că asta nu este pisică, este un copil.”

Bebelușul a fost transportat la Spitalul Municipal numărul 1 din Capitală. Medicii spun că fetița se simte bine și este îngrijită de personalul medical.

CRISTINA IPATI, PURTĂTOR DE CUVÂNT, SPITALUL MUNICIPAL NUMĂRUL 1:În prezent se simte bine. Cântărește 2,890 gr. Este alimentată artificial. Fetița a fost găsită în stare destul de satisfăcătoare. Pare un bebeluș îngrijit. Era îmbrăcată. Probabil a fost și alăptată natural.”

NATALIA STATI, SERVICIUL DE PRESĂ POLIȚIA CAPITALEI:Polițiștii au discutat cu vecinii și locatarii din preajma blocului dacă au văzut careva persoane ori femei care au intrat cu bebelușul în scara blocului și au ieșit fără copil. La moment, toate aceste circumstanțe sunt examinate de către angajații poliției cu luarea unei hotărâri ținând cont de legislația în vigoare și, totodată, sub incidența cărui articol cad acțiunile femeii.”

Acesta nu este singurul caz când un bebeluș a fost găsit abandonat. În vara anului trecut, un nou-născut a fost găsit într-o plantație de viță de vie la Nisporeni. Copilul a ajuns la spital, iar la scurt timp a fost găsită și mama acestuia. Iar acum câteva săptămâni, un alt prunc a fost găsit fără suflare într-un parc din sectorul Râșcani al Capitalei, în acest caz, poliția continuă investigațiile pentru a identifica mama acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram