/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Scandal la Micăuți. Zeci de oameni s-au adunat în centrul satului să-i ceară socoteală primarului

07 februarie 2021, ora 22:55

Scandal în satul Micăuți din raionul Strășeni. Zeci de localnici s-au adunat în centrul satului ca să-i ceară socoteală primarului. Oamenii acuză autoritățile că ar vinde ilegal terenurile din patrimoniul localității unde se află și cariera de piatră. Mai mult, aceștia spun că primarul și-ar angaja apropiații în funcții publice. De partea cealaltă, primarul Vasile Dolghii neagă acuzațiile și susține că oamenii au fost scoși în stradă de concurenții săi politici, care ar avea anumite interese și astfel ar vrea să se răzbune că au pierdut alegerile locale.

„Director interimar a fost un an de zile la școală, interimar la grădiniță peste tot interimari. El e și tractorist toate cele este el.”

Acești oameni s-au adunat în centrul localității după ce, potrivit lor, acum două zile, primarul i-ar fi alungat de la ședința consiliului unde se discutau problemele localității.

„Noi ne-am trezit că casa Vioricăi Liza de exemplu este la Ion Grisciuc și invers. Sunt niște crime care el nu a avut dreptul să, a scos din baza de date 450 de hectare intravilan și extravilan și le-a trecut automat după primărie.-Va-ți adresat la dumnealui să vorbiți?-Pe data de 5 s-au adresat 50 de oameni, el a ieșit ca un șacal în fața oamenilor și a spus fugiți de aici ce ați venit la mine.”

Sătenii acuză primarul că și-ar promova interesele personale la primărie. Mai mult, oamenii susțin că Vasile Dolghii, care este la al treilea mandat, ar planifica să vândă pe ascuns terenurile localității, inclusiv cele, pe teritoriul cărora, se află cariera piatră.

„E un sat cu atâtea bogății. Dar a devenit o persoană la cârma satului și dă terenurile degeaba cu 10 mii, eu ca locuitor al satului îi dau 500 de mii și nu-l dă. Eu car piatra cu roaba la Chișinău nu cu MAN-urile și o să plătesc mai multe impozite ca ei.”

Localnicii se plâng că nu au nici măcar un medic în sat. Potrivit unui consilier local, funcția de medic de familie a fost câștigată prin concurs de o tânără specialistă din localitate, însă primarul sa-r opune acestei candidaturi.

„Domnul primar a depus o plângere la Consiliul Raional precum că medicul care a avut câștig de cauză la concurs nu și-ar face meseria așa cum trebuie și ar avea de suferit lumea.”

De partea cealaltă, primarul localității, Vasile Dolghii, neagă acuzațiile și spune că oamenii au fost scoși organizat în stradă de concurenții săi politici care vor să se răzbune  astfel că au pierdut alegerile locale.

VASILE DOLGHII, PRIMAR MICĂUȚI: Referitor la terenurile care urmează a fi înstrăinate, noi încă nu cunoaștem consiliul ce o să decidă o să fie prin arendă ori licitație urmează să se întâmple. Cât privește medicina din localitate centrul de sănătate a localității se subordonează nemijlocit Consiliului Raional, angajatorul fiind președintele raionului. Este o răzbunare și nimic altceva, pentru că dacă vorbim de foștii doi primari care au distrus localitatea ei sunt în acest grup.”

Scandalul a continuat și la casa primarului. Spre seară, Vasile Dolghii ne-a anunțat că mai multe persoane au mers la el acasă și i-au asaltat locuința.

VASILE DOLGHII, PRIMAR MICĂUȚI: Vreau să vă informez că la moment domiciliul la care locuiesc împreună cu doi copii minori este asaltat de persoanele care au fost astăzi în teritoriu, inclusiv printre ei se află recidiviști periculoși. Strigă la ferestre, copii plâng, soția în casă, eu mă îndrept spre localitate am chemat poliție.”

Am încercat să aflăm de la poliție dacă a fost înregistrat apelul însă nimeni nu nea răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram