image
Sursa foto: border.gov.md

Un automobil de lux căutat de INTERPOL, depistat la ieșirea din Republica Moldova; Cine se afla la volan

Un Mercedes S 500 procurat în leasing din Marea Britanie și înmatriculat de autoritățile bulgare a fost indisponibilizat la Sectorul Poliției de Frontieră Cahul. Și asta după ce s-a descoperit că automobilul este anunțat în căutare de către Interpol.

Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, când pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat un tânăr la volanul unui Mercedes S 500.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, fiind constatat faptul că acesta este anunțat în căutare de către autoritățile din Marea Britanie, conform sarcinii INTERPOL.

Șoferul cercetat are 23 de ani și deține cetățenia Republicii Moldova și a României.

Tânărul a declarat că de 15 ani locuiește peste hotarele țării, iar automobilul l-a procurat din Anglia, în baza unui contract de leasing, ulterior l-a înmatriculat în Bulgaria. Mai mult, tânărul susține că nu știe nimic despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. În Republica Moldova a intrat cu automobilul în cauză în urmă cu trei luni, venind în vizită la niște prieteni.

Declarațiile tânărului urmează a fi verificate, iar până atunci mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Cahul. În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili toate circumstanțele.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: