image
Sursa foto: jurnal.md

Pandemia i-a priit berii cehe

În pofida pandemiei, producătorul ceh de bere Budejovicky Budvar, deţinut de stat, a avut anul trecut rezultate record, scrie Ziarul Financiar. De fapt, compania a produs mai multă bere ca niciodată în istoria sa de 125 de ani: 1,73 de milioane de hectolitri. În anul anterior, producţia a fost de 1,69 de milioane de hectolitri.

Pentru 2021, Budvar are ca ţintă majorarea livrărilor cu 4%. Cu toate acestea, în anul pandemiei compania a înregistrat pierderi financiare de 35 de milioane de coroane (1,35 milioane euro) din cauza restricţiilor impuse de guvern, printre care închiderea barurilor şi restaurantelor. Însă vânzările din perioada verii au atins şi ele niveluri record. Cea mai mare contribuţie la reducerea generală a vânzărilor a avut-o închiderea centrului de vizitare al companiei, care atrage de obicei 60.000 de persoane pe an.

Centrul este închis din martie anul trecut. De asemenea, Budvar a fost forţată să distrugă mai multe sute de hectolitri de bere anul trecut din cauza coronavirusului şi să concedieze 2% din cei 670 de angajaţi ai săi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: