Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2021

Ministerul Finanțelor a finalizat cu succes negocierile privind proiectul Convenției pentru evitarea dublei impuneri cu Republica Franceză

Ministerul Finanțelor a finalizat cu succes negocierile privind proiectul Convenției pentru evitarea dublei impuneri cu Republica Franceză

Reprezentanții Ministerului Finanțelor și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au finalizat cu succes negocierile cu omologii francezi privind proiectul Convenției pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

Urmare negocierilor a fost definitivat textul proiectului, asigurând-se un consens aferent tratamentului fiscal aplicat prin prisma Convenției respective.

Concomitent, relatăm că pe parcursul negocierilor a fost determinat modul de eliminare a dublei impuneri, precum și realizării schimbului de informații între autoritățile competente, în conformitate cu Standardele minime BEPS.

Potrivit șefului delegației de negociatori a părții moldave, Secretar de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, prevederile Convenției se axează pe crearea unor sisteme fiscale coordonate între cele două țări, precum și eliminarea discriminării fiscale sub orice formă, fapt care va asigura condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor bilaterale.

Precizăm că pentru intrarea în vigoare a prevederilor proiectului Convenției, urmează a fi desfășurate procedurile interne necesare semnării și ratificării acestuia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus