Ce idei s-au discutat la consultarea prealabilă cu locuitorii capitalei, în cadrul procesului de elaborare a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău

cover (4)

La Chișinău a fost organizată consultarea prealabilă cu populația municipiului, în cadrul procesului de elaborare a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău. La eveniment au fost prezenți locuitorii capitalei, consilieri municipali, arhitecți locali și experți din alte domenii. Participanții au fost divizați în mai multe grupuri de lucru și au analizat subiectele principale de dezvoltare și amenajare a municipiului, sub ghidajul echipei de specialiști din Federația Rusă.

În cadrul consultării prealabile, participanții împreună cu specialiștii, au abordat diverse subiecte și au generat idei cu privire la:

#. Amenajarea albiei râului Bâc;
#. Crearea zonelor verzi noi în oraș;
#. Renovarea fondului locativ;
#. Formarea clasificatorului instituțiilor de învățământ mediu;
#. „15 minute de accesibilitate pietonală” – compilarea unei liste de elemente ale infrastructurii sociale primordiale;
#. Identificarea noilor conexiuni pietonale, rute de transport public și a căilor pentru transportul privat.

La eveniment, au fost prezenți specialiștii din Federația Rusă, care se află în a treia vizită la Chișinău și lucrează la partea a doua a Planului împreună cu responsabilii din Primărie.

Toate opiniile generate de către locuitorii capitalei, au fost colectate, analizate și luate în calcul de către experții, care elaborează Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău.

La elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău se lucrează din luna iunie 2020, iar procesul presupune o amplă documentare în domeniu.

„Planul de amenajare a teritoriului pentru orice localitate este un document strategic foarte important, aici se stabilesc direcțiile de dezvoltare a localității, în cazul dar, a municipiului Chișinău împreună cu localitățile de metrofi, suburbiile orașului. Se stabilesc direcțiile de dezvoltare a orașului, principalele puncte de atracție, se identifică cum va funcționa schema circulației și multe alte lucruri care trebuie stabilite la nivel strategic pentru municipiu.”, a punctat Svetlana Dogotaru, Șefa DGAURF a Consiliului municipal Chișinău.

Evenimentul a întrunit aproximativ 20 de participanți, care au lucrat în mai multe grupuri de lucru, unde și-au expus și analizat, împreună cu echipa, ideile și propunerile pentru Strategia social-economică de dezvoltare a municipiului Chișinău.

Planul de amenajare a teritoriul municipiului este un document important care va stabili viziunea și prioritățile de dezvoltare a municipiului, precum și proiecte concrete cu planuri de acțiuni pe o perioadă lungă de timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente