fbpx

Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai valoros jucător european al deceniului 2011-2020

Portughezul Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai valoros jucător european al deceniului 2011-2020 de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cristiano Ronaldo, acum la Juventus Torino, l-a devansat pe spaniolul Sergio Ramos, fostul său coechipier la Real Madrid. Pe locul trei în zona UEFA a fost germanul Manuel Neuer, de la Bayern Munchen.

Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai valoros jucător european al deceniului

Cel mai valoros fotbalist sud-american (zona CONMEBOL) a fost desemnat argentinianul Lionel Messi, urmat de doi brazilieni, foşti coechipieri ai săi la FC Barcelona, Neymar, acum la PSG, şi Dani Alves, în prezent la Sao Paulo.

Cele mai bune jucătoare din zona UEFA sunt, în această ordine, germanca Dzenifer Marozsan, norvegianca Ada Hegerberg şi franţuzoaica Wendie Renard. În zona CONMEBOL pe primele locuri sunt braziliencele Marta, Christiane şi Formiga, scrie digisport.ro.

Cel mai bun fotbalist al deceniului în Asia este sud-coreeanul Son Heung-min, urmat de japonezul Keisuke Honda şi sauditul Salem Al-Dawsari. Cele mai bune jucătoare de pe continent sunt japoneza Homare Sawa, australianca Samantha Kerr şi japoneza Saki Kumagai.

Egipteanul Mohamed Salah se află pe primul loc în Africa, urmat de senegalezul Sadio Mane şi algerianul Riyad Mahrez, iar cea mai bună jucătoare de pe acest continent este Asisat Oshoala (Nigeria), care le devansează pe Gabrielle Onguene (Camerun) şi Ngozi Okobi (Niegria).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button