/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Maia Sandu a avut o ședință de lucru cu înalții consilieri UE în Republica Moldova. Subiectele abordate

missing
06 februarie 2021, ora 15:57

Președinția anunță că șefa statului, Maia Sandu, a avut astăzi, împreună cu echipa de consilieri de la Președinție, o ședință de lucru cu participarea Înalților Consilieri UE care activează în Republica Moldova, în frunte cu Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko.

Potrivit informațiilor, s-au făcut un schimb de păreri despre starea de lucruri curentă din sectoarele de intervenție a Consilierilor europeni – Energie, Anticorupție, Justiție, Combaterea spălării banilor, Reforma administrativă. Consilierii și-au împărtășit viziunea asupra situației și au discutat despre prioritățile de cooperare pe viitor.

„Am mulțumit Uniunii Europene pentru faptul că, prin acest proiect, de mai mulți ani vine în ajutorul instituțiilor noastre, contribuind la fortificarea capacităților acestora și la realizarea reformelor din țara noastră. Totodată, am convenit să menținem un dialog activ, pentru o abordare consolidată a problemelor sectoriale”, a declarat pe finalul ședinței președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ambasadorul Peter Michalko a menționat că Înalții Consilieri UE reprezintă o componentă valoroasă a sprijinului UE oferit Republicii Moldova. „Sperăm că Președinția, de asemenea, va beneficia de expertiza acestora. Încurajăm includerea mai multor părți interesate în dialog pentru a facilita sprijinul larg și implementarea eficientă a acestuia”, a menționat Ambasadorul UE.

Întrevederea a avut loc în contextul elaborării Programului Indicativ Multianual 2021-2027 pentru Republica Moldova, care reprezintă principalul document de programare ce definește prioritățile sectoriale de dezvoltare pentru următorii șapte ani.

Foto: președinția.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram