‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUCIP IFAD a aprobat un nou partener pentru finanţarea întreprinderilor mici

UCIP IFAD a aprobat un nou partener pentru finanţarea întreprinderilor mici

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD anunţă aprobarea unui nou partener la finanţarea microantreprenorilor în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală (PRR).

Noul partener, Asociaţia de Economii şi Împrumut „BOTNA”, deţine licenţa CNPF de categoria B, din 20.11.08, iar aria de activitate a asociaţiei „BOTNA” este stabilită în limita administrativ-teritorială ale raioanelor Ialoveni, Anenii-Noi, Căușeni, Cimișlia, Hîncești. 

Micro-antreprenorii (persoane fizice sau juridice) din aria de activitate a asociaţiei, care sunt orientați comercial și planifică sau sunt la etapa de deschidere și dezvoltare a unei afaceri agricole sau ne-agricole pot accesa credite investiționale din cadrul PRR prin intermediul AEÎ „Botna”. 

Pentru informaţii suplimentare, microantreprenorii interesați pot apela directorul executiv al asociaţiei – doamna Sulă Efimia la numărul de telefon 0693 00 214 sau 0 268 52 534, sau se pot deplasa la sediul AEÎ din satul Costești, raionul Ialoveni.

De menționat, că din iunie 2020, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților AEÎ de a deveni agenți pentru transferurile de remitențe și alte servicii de plată”, finanțat de IFAD și implementat de CNPF, AEÎ „BOTNA” oferă membrilor săi adițional servicii de împrumuturi și depuneri de economii la termen, servicii de remiteri de bani și alte servicii de plată. 

Suntem extrem de entuziasmaţi şi recunoscători pentru interesul care AEÎ îl acordă colaborării cu UCIP IFAD. Deja de ani buni, Unitatea IFAD are o colaborare fructuoasă cu AEÎ Grimăncăuţi din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, în cadrul căreia, cu efortul comun, au reușit să finanțeze peste 200 de micro afaceri, grupul țintă al Programelor IFAD. 

‹ adv ›

Micro-antreprenorii, persoane fizice sau juridice, care desfăşoară activităţi agricole şi non-agricole generatoare de venit, pot accesa credite investiţionale din cadrul PRR și prin intermediul băncilor comerciale partenere, suma maximă eligibilă pentru finanţare constituie 300 000 MDL.

Micile afaceri au un impact important atât în economia ţării, cât şi în viaţa socială a localităţilor. Datorită acestor afaceri sunt create noi locuri de muncă, astfel este asigurat un potenţial pentru absorbţia forței de muncă, sunt obţinute surse de venit pentru întreţinerea familiilor. Acest tip de afaceri este o alternativă pentru tinerii din zonele rurale,  constituind o motivaţie pentru auto-realizare şi, în acelaşi timp, asigurarea dezvoltării localităţii. 

Programele IFAD au drept obiectiv îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Republica Moldova, intervențiile proiectului vizează reducerea sărăciei și fluxului de migrație din zona rurală, siguranța și securitatea alimentară, vulnerabilitatea la schimbările climaterice și sporirea competitivității. 

‹ adv ›

Asociaţiile de Economii şi Împrumut (AEÎ) sunt organizaţiile necomerciale cu statut juridic special, constituite benevol de persoane fizice, asociate pe principii comune, le acordă acestora împrumuturi, precum şi alte servicii financiare, în conformitate cu categoria licenţei pe care o deţine şi care îşi desfăşoară activitatea în baza Legii privind asociaţiile de economii şi împrumut nr.139-XVI din 21.06.2007 (în continuare – Legea 139-XVI), altor acte legislative şi normative, inclusiv actelor normative ale Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (în continuare – Comisia Naţională), şi a prezentului Statut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›