image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, un nou atac la adresa diasporei: „Au plecat și se dau mari patrioți; Am însurit, m-ați făcut în tot felul”

Igor Dodon recidivează și atacă din nou cetățenii Republicii Moldova stabiliți peste hotare. Fostul președinte a fost întrebat de ce socialiștii au respins proiectul de lege prin care s-a propus ca diaspora să voteze timp de două zile.

„De ce doar Diaspora să voteze două zile? Hai să-i punem pe toți în condiții egale. Poate mai bine să veniți acasă voi cei din diasporă. Veniți acasă, votați acasă. De ce nu vă întoarceți acasă? Dacă așa de tare pledați și iubiți Republica Moldova veniți acasă la... Chiar dacă nu mai aveți rude, veniți la mormântul buneilor, părinților și paralel o să votați. Haideți să iubim țara cu toții, nu doar prin declarații, flashmob-uri, prin critici la adresa mea sau a altor partide. Haideți să facem real pentru țară. Eu în 2009 tot am putut să plec și să fiu ca și voi diasporă. Din punct de vedere a veniturilor și confortului pentru familie, pentru mine avea să fie mai bine. Am ales să stau aici acasă și să lupt. Am însurit, m-ați făcut în tot felul, inclusiv cei din diasporă. Dar am rămas acasă, dar unii au plecat și-s mari patrioți acolo. Nu au venit câte 15-20 de ani acasă. Și ies acolo cu steaguri și ei sunt cei mai mari patrioți”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale online.

Liderul PSRM a vorbit chiar și despre posibilitatea interzicerii cetățenilor RM stabiliți peste hotare de a vota care, susține acesta, ar fi cerută la întâlnirile sale din teritoriu.

„În toate satele mie îmi spun: „domnule Dodon, de ce diaspora trebuie să hotărască în locul nostru?”. Faptul că ei trimit bani acasă, știu argumentul... dar în toate satele îmi spun. De ce nu hotărâm noi cei din țară viitorul acestei țări? Dar dacă peste 3-4-5 ani o să voteze un milion în diasporă și 500 de mii acasă? Atunci ce facem noi? Atunci cei din interiorul țării nu hotărăsc soarta țării. Mulți cer să fie aprobată o astfel de lege. Nu cred că e real să fie aprobată o astfel de lege, dar vă spun că se discută acest lucru din ce în ce mai mult”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon a criticat dur diaspora în primele declarații făcute după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, nemulțumit că aceasta a votat în proporție covârșitoare contracandidatul său, Maia Sandu. Acesta a numit diaspora „electorat paralel” cu preferințe și viziuni politice diferite de a cetățenilor care au rămas acasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: