image
Sursa foto: MarianVejcik

Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European: Fiecare stat din UE să prezinte lunar situația aprovizionării cu vaccinuri

Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) a Parlamentului European solicită ca datele privind numărul de doze de vaccin furnizate și programele de vaccinare pentru fiecare țară să fie transparente și furnizate lunar, informează G4Media.

ENVI cere publicarea lunară a datelor complete cu privire la numărul de vaccinuri alocat fiecărui stat membru. „Doar după ce avem o imagine clară putem construi încredere și putem aborda provocările legate de întârzierile în aprovizionare și viteza cu care se administrează vaccinurile”, spune președintele ENVI, Pascal Canfin, membru al grupului parlamentar al Renew Europe.

Strategia de vaccinare a UE, discutată pe 10 februarie

În prezent, aceste informații nu ar fi suficient de cuprinzătoare.

Ele ar trebui să fie completate cu informații referitoare la livrările preconizate de vaccinuri, mai susțin cei din Comisia ENVI. Până acum, doar trei state au anunțat la câte vaccinuri se așteaptă să primească până în luna iunie, acestea fiind: Franța, Suedia și Danemarca.

În ianuarie, deputații europeni și-au exprimat sprijinul larg pentru abordarea comună a UE în combaterea pandemiei. Ei au cerut transparență totală în ceea ce privește contractele și desfășurarea vaccinării anti-COVID. În data de 10 februarie, europarlamentarii vor dezbate în plen situația strategiei de vaccinare a UE, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Noutăţile partenerilor

comentarii: