image
Sursa foto: Facebook/Save Doctor Fiodorova

Medicul psihiatru-narcolog Lilia Fiodorova a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer // VIDEO

A contribuit la salvarea a mii de vieți, iar acum ea are nevoie de ajutor. Este vorba de Lilia Fiodorova care lucrează de mai bine de 32 de ani în calitate de medic psihiatru-narcolog.

A fost dignosticată cu o formă rară de cancer, boală care în Republica Moldova nu poate fi tratată. Salvarea ei este transferul la un spital din Germania, doar că tratamentul este prea costisitor pentru un medic care a lucrat toată viața la stat. Lilia Fiodorova are nevoie de 48 de mii de euro.

Și-a aflat diagnosticul în primăvara anului trecut, la începutul pandemiei. În timp ce Dispensarul Republican de Narcologie, unde lucrează, și-a sistat temporar activitatea, Lilia Fiodorova nu și-a putut abandona pacienții, așa că a lucrat o perioadă singură la dispensar. La scurt timp, a început să se simtă rău. Creadea ca e din cauza surmenajului. Urmare a unui control de rutină, a primit verdictul - cancer. Cu greu a povestit familiei și colegilor despre dignosticul său.

Lilia Fiodorova a identificat un spital din Germania unde a și început tratamentul.

Următoarea procedură este planificată pentru luna martie, iar până în august trebuie să le facă pe toate. Pentru aceasta, Lilia Fiodorova are nevoie de 48 de mii de euro. În ajutor i-au sărit colegii, dar și pacienții ei, care au creat, pentru donații, un grup pe Facebook: „Save Doctor Fiodorova”.

Urmăriți detalii despre acest caz sâmbătă, la Jurnal TV, de la ora 19:00, la Jurnalul Săptămânii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: