(video) Igor Dodon: „Nu vă grăbiți, Guvernul Gavriliță nu va fi votat săptămâna viitoare”

Liderul PSRM, Igor Dodon, în mod tradițional, răspunde la întrebările cetățenilor, vineri, 5 februarie, prin intermediul vlogului „Președintele Igor Dodon răspunde”, în cadrul căreia a reiterat poziția că PSRM nu va vota candidata propusă de Maia Sandu la funcția de prim-ministră, Natalia Gavriliță.

Foto: UNIMEDIA

„Erau siguri că vom vota un oricare Guvern. Nu vom vota săptămâna viitoare Guvernul Gavriliță, nu vă grăbiți, poate veți avea nevoie de costume ca să prezentați programul de guvernare ți atât”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că pe 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Deja, trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM. În timp ce Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații democrați, cel mai probabil, nu vor participa la ședința Parlamentului, calificând situația drept „un teatru al absurdului”.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Urmăriți live:


Pub