(video) Aureliu Coicoi, despre finanțarea alegerilor parlamentare anticipate: „Bani se vor lua din Fondul de Rezervă al Guvernului”

Bani pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate vor fi alocați din Fondul de Rezervă al Guvernului, care la moment este de 161 milioane lei. În caz de alegeri parlamentare anticipate, din Fondul de Rezervă al Guvernului s-ar cheltui 114 milioane lei. Declarația a fost făcută de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Bani din buget, din Fondul de Rezervă al Guvernului, care la ora actuală, potrivit Legii bugetului este fixat la 161 milioane lei, dintre care, dacă e adevărat ce spuneți dumneavoastră că deja CEC a stabilit cifra de 114 milioane, facem o matematică simplă și ne dăm seama că în Fondul de Rezervă după alegeri anticipate va rămane puțin de tot”, declară Ciocoi.

Potrivit prim-ministrului interimar, Fondul de Rezervă se activează atunci când nu sunt cheltuieli prevăzute în Legea bugetului.

„Anul ăsta e mai mult decât anii precedenți. Fondul de Rezervă al Guvernului se folosește pentru situații neprevăzute de către Legea bugetului. Când sunt cheltuieli neprevăzute în buget, dar sunt necesare, se activează Fondul de Rezervă”, spune premierul interimar.

„Revizuirea Legii bugetului se face în toamnă, înainte de a merge Parlamentul în vacanță. S-ar putea în iunie să avem alegeri anticipate, putem presupune că în vară nu vom avea acest exercițiu de rectificare a bugetului. Prin urmare, va trebui să activăm în limita a ceea ce a fost stabilit în decembrie anul trecut.

Vedem cât rezistăm din Fondul de Rezervă, apoi mai este posibilitatea de a schimba câteva articole bugetare în Legea bugetului. Nu se merge pe modificarea legii, dar se optimizează anumite articole din buget și se direcționează sumele disponibilizate despre achitarea unor cheltuieli neașteptate. Asta e un exercițiu complicat și cred că nu trebuie să ajungem până acolo, a conchis Ciocoi”, a conchis premierul interimar.


Pub