Presa: Ce nume se vor regăsi în echipa Nataliei Gavriliță pe care o va prezenta în plenul Parlamentului

Candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, urmează să vină în plenul Parlamentului pentru a-și prezenta programul de guvernare. Deocamdată, data ședinței la care Natalia Gavrilița va cere vot de încredere nu a fost stabilită, deși reprezentanții PAS au menționat că aceasta ar putea veni în Legislativ săptămâna viitoare. Nici numele celor care vor face parte din echipa guvernamentală nu au fost anunțate, scrie tv8.

Foto: Natalia Gavrilița/fb

Potrivit surselor redacției tv8.md, la Ministerul de Externe va fi desemnat Mihai Popșoi, la Ministerul Sănătății Ala Nemerenco, la Ministerul de Interne Ana Revenco, la Ministerul Economie Andrei Spînu, iar la ministerul Educație va fi desemnat Anatol Topală.

Deocamdată, nu se cunoaște cine va fi desemnat la ministerul Finanțelor, Agriculturii, Apărării și Justiției.

Amintim că pe 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Deja, trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM. În timp ce Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații democrați, cel mai probabil, nu vor participa la ședința Parlamentului, calificând situația drept „un teatru al absurdului”.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.


Pub