(video) Igor Dodon explică în ce condiții socialiștii ar putea vota candidatul la funcția de premier

PSRM ar susține candidatura la funcția de premier al Republicii Moldova numai în cazul în care în programul de guvernare al acestuia s-ar regăsi programul socialiștilor, fie integral, fie parțial. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul vlogului „Președintele Igor Dodon răspunde.”

Foto: UNIMEDIA

„Noi putem să votăm un Guvern, doar dacă suntem reprezentați în acest Guvern. Doar dacă programul nostru, integral sau parțial se regăsește într-un program de guvernare, reprezentanții PSRM sau reprezentanți profesioniști pe care PSRM i-ar susține, atunci are sens să votezi un Guvern. Dar așa, care este sensul? Cel mai probabil vom alegeri anticipate în iunie, dacă se va schimba ceva, vă vom informa”, declară Igor Dodon.

Amintim că mai devreme Igor Dodon a declarat că este sigur că candidata la funcția de premier înaintată de Maia Sandu nu va fi votată săptămâna viitoare.

Pe 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Deja, trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM. În timp ce Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații democrați, cel mai probabil, nu vor participa la ședința Parlamentului, calificând situația drept „un teatru al absurdului”.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.


Pub