(doc) CSJ a respins cererea de recuzare a procurorului general, depusă de Viorel Morari

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea de recuzare a procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, depusă de către șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari. Decizia CSJ a fost luată de către judecătoarea Curții Supreme de Justiție, Liliana Catan, ieri, 4 februarie.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Deciziei CSJ, „cererea de recuzare nu este însoțită și susținută prin probe, ce ar reda că Procurorului General în cauza penală ce se instrumentează în privinţa lui Morari Viorel, ar fi întreprins acţiuni de urmărire penală în scopul exercitării nemijlocite a urmăririi penale sau că acesta ar conduce personal urmărirea penală, or actele adoptate de acesta în cauza penală poartă doar un caracter organizatoric al procesului penal.”

„În condițiile expuse supra, se relevă că suspiciunea de imparțialitate rezonabilă a Procurorului General nu este argumentată de drept, nefiind aplicabile prevederile art. 33 alin. (2) pct. 6) Cod de procedură penală”, se precizează în Decizia instanței.

1 / Sursa:CSJ

Amintim că la data de la 22 ianuarie 2021, șeful suspendat al PA, Viorel Morari a depus o cerere de recuzare a procurorului general, Alexandr Stoianoglo.


Pub