Ucraina a inclus Moldova în „zona roșie”. Vezi noile condiții de călătorie în țara vecină

Ucraina a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, astăzi 5 februarie. Republica Moldova a fost inclusă în „zona roșie”.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor prezentate de autorități, moldovenii care intenționează să călătorească în Ucraina trebuie să prezinte un test negativ la Covid-19, efectuat nu mai târziu de 48 de ore, înainte de a se prezenta la punctul de frontieră, pentru a fi scutiți de cele 14 zile de carantină.

În lipsa testului, călătorii vor fi plasați în carantină în locuri determinate timp de 14 zile. Totodată, moldovenii care au intenția de a călători în Ucraina vor avea nevoie să prezinte dovada unei asigurări medicale pe durata aflării lor în țara vecină.

În același timp, cetățenii străini care se află în autoizolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei au posibilitatea de a efectua testarea Covid-19 (prin metoda PCR) în laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la traversarea frontierei.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul/avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

moz.gov.ua / Sursa:moz.gov.ua


Pub